„Zumtobel“ otvara fabriku rasvetnih sistema u Nišu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će jedan od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijska kompanija „Zumtobel“, otvoriti fabriku u Nišu.

Kako je navedeno na sajtu Vlade Srbije, u tu fabriku austrijska kompanija investiraće 30 mil EUR. Vučić je rekao da je 27. januara to potvrdio i Nadzorni odbor kompanije, a svetski mediji, poput Reutersa i Bloomberga, objavili su ovu odluku na svojim servisima.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da autrijska kompanija planira da u 2018. godine u ovom gradu otvori fabriku na 40.000 kvadrata. Kako je dodao, „Zumtobel“ planira da u fabrici u Nišu uposli „značajan broj“ radnika, ali nije mogao da precizira koliko.

– Za realiziju planiranog projekta potrebno je oko 10 hektara zemljišta, koje će Republika i Grad obezbediti u jednoj od industrijskih zona u Nišu – naglasio je Bulatović.

Zumtobel“ ima fabrike u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, na Novom Zelandu, u Australiji, SAD i Kini, a da sada inženjeri i radnici iz Srbije postaju članovi te velike porodice, napomenuo je premijer.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.