„DB Schenker“ lider u pružanju 3PL logističkih usluga u 2016. godini

Kompanija „DB Schenker“ je saopštila da ih je vodeća svetska kompanija za istraživanja i savetovanje, „Gartner Inc.“, izdvojila među  lidere u pružanju 3PL logističkih usluga.

U izveštaju kompanije „Gartner Inc.“, na osnovu analize “Magičnog kvadranta za globalne pružaoce  3PL logističkih usluga, u celom svetu”, „DB Schenker“ je pozicioniran na najvišem mestu po sposobnosti izvršenja zadataka u kvadrantu lidera, navela je kompanija „DB Schenker“ u saopštenju.

Kompanija „Gartner Inc.“  priprema nezavisne izveštaje sa istraživanjima i analizama tržišta, koje kasnije koriste hiljade kompanija i vladinih agencija u celom svetu.

U “Magičnom kvadrantu za globalne pružaoce 3PL logističkih usluga”, kompanija „Gartner“ je izvršila procenu pružalaca usluga 3PL logistike, na osnovu sposobnosti analiziranih kompanija “da izvršavaju zadatke” i na osnovu “dosadašnjeg razvoja i vizije daljeg napredovanja i usavršavanja”.

– Verujemo da naša liderska pozicija duž ose sposobnosti izvršavanja zadataka u kvadrantu lidera, potvrđuje naš napredak i napore da postanemo vodeći svetski pružalac prvoklasnih logističkih usluga i pokazuje našu sposobnost da klijentima obezbedimo dodatne koristi. Ne samo putem najboljih visokokvalitetnih usluga već i putem proaktivnog identifikovanja i implementacije prilagođenih inovativnih rešenja u našem logističkom poslovanju –  izjavio je Tom Schmitt, član Upravnog odbora za ugovornu logistiku u kompaniji „DB Schenker“.

schenker_111016Direktor za informacione i digitalne tehnologije Markus Sontheimer je dodao da „zauzimanje mesta lidera na polju inovacija duguju odličnoj saradnji sa klijentima i naučnim institutima“.

– Zajedno ubrzavamo digitalnu transformaciju logističkih procesa i radimo na inovativnim rešenjima koja nas pripremaju da se suočimo sa konkurencijom u budućnosti. Naš pokretač je obezbeđivanje dodatnih vrednosti/koristi za klijenta.

U skladu sa izveštajem kompanije „Gartner Inc.“, „lideri se dobro kotiraju po veoma zahtevnim kriterijumima izvršenja zadataka i vizije razvoja. To znači da vodeći pružaoci usluga imaju veliku ponudu usluga i infrastrukture koje ih čine dostupnim duž velike globalne teritorije. Oni razumeju tržište i potrebe klijenata i prevode ih u dobro pripremljene ponude usluga. Na zavidnom su nivou u bavljenju logistikom duž uslužnih linija i rukovode visoko profesionalnim i veoma obimnim logističkim poslovima. Lideri takođe imaju dobro osmišljene strategije i poslovne modele za nastavak unapređenja svojih sposobnosti, regionalnog pokrića i specijalizacije u svim industrijama. Oni ulažu u mehanizme i sposobnosti kako bi unapredili  logistike procese. Liderima veruju i na njih se oslanjaju mnoge od najvećih globalnih korporacija kako bi im oni pomogli da se bave globalnom trgovinom.“

„DB Schenker“ ugovorna logistika je prisutna u svim segmentima tržišta, sa mrežom koja je rasprostranjena u 56 zemalja, sa 667 logističkih centara i logističkim kapacitetima koji prevazilaze 7,7 miliona kvadratnih metara. Razvoj više različitih strategija za unapredjenje pružanja usluga 3PL logistike, osigurava održivi rast i razvoj.

„DB Schenker“ posluje  i u Srbiji.