DTS transportovao medicinsku opremu iz Kine za crnogorske državne apoteke

Državna apotekarska ustanova Montefarm angažovala je Delta transportni sistem (DTS) za transport medicinske opreme koju je donirala Evropska unija, na liniji Peking-Frankfurt-Podgorica.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore objavilo je informaciju o ovom poslu na svojoj stranici, putem obaveštenja o realizaciji nestandardnih nabavki u zdravstvenom sistemu, usled pandemije korona virusa.

Kako se navodi u tom dokumentu, Zdravstvena ustanova Apoteke Crne Gore Montefarm i Krizni medicinski štab obratili su se Ministarstvu finansija za obezbeđivanje finansijskih sredstava za realizaciju hitnih nestandardnih nabavki i troškova usled pandemije korona virusa.

Troškovi transporta medicinske opreme koju je donirala EU, uključujući i troškove osiguranja robe u transportu, koja je izvršena na liniji Peking-Frankfurt-Podgorica 27. jula 2020. godine, po fakturi izdatoj od strane Delta transportni sistem – DTS d.o.o Beograd, u ukupnom iznosu su 88.471 evra, od čega se na troškove transporta odnosi 84.800 evra, a na troškove za osiguranje robe u transportu 3.671 evro – navodi se između ostalog u ovom dokumentu.

Dodaje se da je, „budući da je za hitnu realizaciju zahteva za nabavkama i plaćanje troškova istovremeno potrebno obezbediti zakonitost u izvršenju budžeta, neophodna saglasnost Vlade“.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore predložilo je da Vlada zaduži Ministarstvo finansija da odobri izmenu dinamike mesečnog plana potrošnje za 2020. godinu za potrošačku jedinicu Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore i odobri prevremeno otpuštanje sredstava od decembra sa Programa: Zdravstvene institucije. Vlada Crne Gore odobrila je taj predlog.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.