(FOTO) Otvoren novi logistički centar „Ralu logistike“ u Hrvatskoj

Foto: ralulogistics.com
Foto: ralulogistics.com

Novi logističko-distributivni centar „Ralu logistike“, za pružanje logističke usluge u hladnom lancu u Hrvatskoj i regionu, svečano je otvoren u poslovnoj zoni Dragošićka u Rugvici, nadomak Zagreba, saopšteno je iz te firme. Novi centar sastoji se od najmodernijeg skladišta površine 11.500 m2 pod kontrolisanim temperaturnim uslovima za robu u smrznutom i svežem režimu, od -25 do 25 stepeni Celzijusovih, i pratećih objekata za održavanje vozila površine 1.500 m2.

Reč je o investiciji vrednoj više od 150 miliona kuna (19,6 mil EUR), koja je u potpunosti finansirana privatnim kapitalom, koju su na otvaranju pred lokalnim i državnim funkcionerima predstavili predsednik Uprave „Ralu logistike“ Zvonimir Šćurec i vlasnik kompanije Luka Rajić, navedeno je u saopštenju.

– Otvaranje novog logističko-distributivnog centra predstavlja prekretnicu u razvoju „Ralu logistike“ i značajan iskorak prema ostvarenju naše vizije – biti vodeći nezavisni dobavljač integrisane logističke usluge u hladnom lancu u jugoistočnoj Evropi – istakao je Šćurec na otvaranju.

Luka Rajić, Foto: ralulogistics.com
Luka Rajić, foto: ralulogistics.com

Gradnja logističko-distributivnog centra započela je u oktobru 2014. godine, a centar je počeo s poslovanjem u julu ove godine. Skladište je kapaciteta preko 10.000 paleta i obuhvata 16 utovarno-istovarnih rampi, zatim prostor za komisioniranje (cross-docking) površine veće od 3.000 m2. Prateću infrastrukturu za transport čine interni servis i perionica kamiona, stanica za točenje goriva i parkiralište za kamione.

U centru je implementirana vrhunska tehnologija za skladišno poslovanje SAP WMS (Warehouse Management System), a uvodi se i sistem komisioniranja pick-by-voice koji omogućava visoku produktivnost i poštivanje zahteva najvećih klijenata iz Hrvatske i inostranstva.

Savremeno uređenje celokupnog kompleksa dopunjeno je ugradnjom najmodernijih rashladnih uređaja eminentnih svetskih proizvođača. Novi centar kompaniji uveliko olakšava poslovanje, s obzirom na to da na jednom mestu objedinjuje sve aktivnosti i funkcije koje su se do sada odvale na nekoliko lokacija.

Zvonimir Šćurec, foto: ralulogistics.com
Zvonimir Šćurec, foto: ralulogistics.com

U voznom parku ima više od 170 savremenih kamiona hladnjača, od kojih je preko polovine mlađe od godinu dana. S novim centrom „Ralu logistika“ najavljuje i otvaranje 200 novih radnih mesta uz postojećih 350, kao i pružanje novih dodatnih usluga, poput promotivnih pakovanja proizvoda, pakovanja više proizvoda u folije, kartone i limenu ambalažu, vaganja neegalizovanih proizvoda s lepljenjem cene i mase za određene kupce, pružanja usluga carinskog i trošarinskog skladišta i drugih.

„Ralu Grupa“ ima firme u Hrvatskoj, Srbiji i Mađarskoj, a pruža usluge transporta u kontrolisanim temperaturnim uslovima na celom području Evrope i Rusije, navedeno je u saopštenju.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.