„Gebrüder Weiss“ otvaranjem kancelarije Jerevanu jača svoje prisustvo na Putu svile

Međunarodna kompanija za transport i logistiku „Gebrüder Weiss“ zvanično je otvorila 3. novembra 2017. svoje predstavništvo u Jerevanu/Jermenija. U okviru proslave u hotelu Grand Hotel Yerevan, o značaju novog predstavništva za „Gebrüder Weiss“ mrežu govorio je Alexander Kharlamov, izvršni direktor kompanije za Gruziju i Jermeniju.

– Iz Jerevana opslužujemo svoje klijentena destinacijama u Iranu i u Rusiji. Takođe, Jermenija predstavlja i centralnu stanicu na rutama Puta svile – važno saobraćajno čvorište između Evrope i Azije.

Pred oko 150 gostiju Kharlamov je naglasio veliki potencijal ovog regiona i objasnio je kako „Gebrüder Weiss“ može da pomogne izvozno orijentisanim kompanijama pri ulasku na jermensko tržište.

Zbirni transport robe iz Nemačke, Austrije i Italije

Kancelarija predstavništva u centru milionske metropole Jerevan je počela da radi početkom aprila i od tada uvela nedeljni zbirni transport robe iz Italije. Pored toga, ova logistička kompanija nudi zbirni transport robe, koji dva puta nedeljno saobraća iz Austrije (Beč) i Nemačke (Hanau) preko Gruzije (Tbilisi) do Jermenije.

– Novom lokacijom jačamo naše prisustvo u Centralnoj Aziji i preduzimamo još jedan važan korak za razvoj nekadašnjeg puta svile na kopnenim putevima. Na osnovu toga naši kupci i u Jermeniji imaju korist od naših visokih evropskih standarda kvaliteta – rekao je Thomes Moser, direktor i rukovodilac regionalne kancelarije Jug-Istok/CIS u preduzeću „Gebrüder Weiss“.

Struktura usluga, pored drumskog transporta obuhvata i vazdušni i pomorski transport. U srednjoročnom planu je širenje lokalnih logističkih usluga i otvaranje novih kancelarija u regionu. Logističkim procesima se upravlja preko gruzijskog čvorišta kompanije „Gebrüder Weiss“ u Tbilisiju, sa kojim je Jerevan direktno povezan.