Gebruder Weiss: Regionalni rukovodilac Erih Šafer odlazi u penziju

Erih Šafer (63), direktor i rukovodilac regiona jug u kompaniji „Gebrüder Weiss„, odlazi 31. decembra 2017. u penziju. Volfgang Nisner, predsednik upravnog odbora kompanije „Gebrüder Weiss“, privremeno će rukovoditi regionom od 1. septembra 2017. Region jug obuhvata filijalu „Gebrüder Weiss“ u Gracu kao i filijale u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Uspešna karijera u sektoru logistike

Erich Schafer

Erih Šaler iza sebe ima izuzetnu karijeru u sektoru logistike. Rođen u Salcburgu, on je svoju profesionalnu karijeru započeo 1969. kao pripravnik u jednoj špediterskoj firmi u rodnom gradu. Šafer 1980. godine prelazi u kompaniju „Gebrüder Weiss“ u Salcburgu, gde je imao odlučujuću ulogu u razvoju filijale , pa mu je početkom 90-tih godina povereno rukovođenje uvoznim odeljenjem. Sledeći važan korak u karijeri usledio je 1995. godine, kada je Šafer  preuzeo rukovođenje filijalom u Gracu. Oko deset godina kasnije imenovan je za direktora, a 2008. preuzima rukovođenje regionom jug u kompaniji „Gebrüder Weiss“.

Na funkciji regionalnog rukovodioca Erih Šafer je uspešno sproveo  integraciju  filijala u Srbiji u „Gebrüder Weiss“ mrežu i unapređivao rad  filijala u Hrvatskoj i Sloveniji. Pod njegovim rukovodstvom osnovane su filijale u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Pozitivan bilans zabeležio je privlačenjem poznatih međunarodnih kompanija iz oblasti automobilske industrije.

– Jedna velika karijera u kompaniji „Gebrüder Weiss“, čiji će tragovi još dugo biti vidljivi. približava se kraju. Želim da se srdačno zahvalim Erihu Šaferu u ime celokupnog kolektiva i da mu poželim sve najbolje u penziji –  rekao je Volfgang Nisner povodom rastanka od Šafera.

Erih Šafer je ukupno 37 godina radio za kompaniju „Gebrüder Weiss“.