Pošta Srbije: Internet kupovina robe iz Kine se vraća u normalu

Pandemija korona virusa značajno je usporila kupovinu robe preko interneta koja dolazi iz Kine, ali se situacija sa isporukama od početka godine znatno popravlja, saopštila je Pošta Srbije, a prenosi agencija Beta.

Direktorka funkcije usluga u Pošti Srbije Bojana Nikolić, istakla je da je isporuka u prethodnoj godini bila usporena prvenstveno zbog problema koji je Kina imala sa avio-kompanijama i nedostatka kapaciteta u saobraćaju za distribuciju robe koja se poručuje preko interneta.

– Kineska pošta nam se obratila i prenela nam informaciju da će kontaktirati sve svoje saradnike, odnosno partnere u Kini, i da će ih obavestiti da su obezbedili kapacitete i mogućnost da roba nesmetano krene ka Srbiji. Kineska pošta je pronašla mogućnost i način, odnosno napravili su dogovor i ugovore sa avio-kompanijama, da rokovi isporuke budu znatno kraći – objasnila je Nikolić.

Ono što je dodatno smanjilo kupovinu preko interneta sa kineskih sajtova, jeste promena politike određenih kuća u vezi sa poštarinom.

– Poštarine su do prošle godine bile besplatne, odnosno nisu se plaćale. Sa uvođenjem određenih tarifa koje je uveo jedan od velikih giganata koji se bavi elektronskom trgovinom, smanjila se i potreba za kupovinom, jer poštarine nekada premašuju i vrednost robe – istakla je Nikolić.

V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević rekao je da očekuje da će se saradnja sa Poštom Kine „podići na nivo strateškog partnerstva“, prenela je agencija Beta.

 

Podeli na društvenim mrežama: