Italijanska transportno-logistička kompanija “Fercam” otvorila predstavništvo u Beogradu

Italijanska transportno-logistička kompanija “Fercam” nastavila je svoju ekspanziju u Evropi otvaranjem  predstavništva u Srbiji.  Fercam d.o.o. Beograd je zvanično počeo da radi 1. avgusta, navela je kompanija u saopštenju.

Hansjoerg Faller, direktor transporta u kompaniji  „Fercam“, je uveren da predstavništvo u Srbiji ima velike izglede za rast.

–  Želimo da budemo blizu naših kijenata u Evropi, sada i  onih koji su svoju proizvodnju preselili u Srbiju.  Naš cilj je da im iz Srbije i susednih zemalja ponudimo pouzdane transportne usluge  sa sopstvenom flotom i partnerskim transportnim kompanijama. U ovom periodu naš fokus je na drumskom transportu, ali u srednjem roku planiramo da proširimo ovu uslugu na intermodalni sistem železnica-drum – izjavio je Faller.

Prema navodima iz saopštenja, novo predstavništvo biće fokusirano na drumski transport u veoma aktivnoj privrednoj razmeni između Italije i Srbije. Poslovanje će biti usmereno na mnogobrojne proizvodne pogone kako  italijanskih, tako i drugih evropskih kompanija koje su prisutne u Srbiji. Konkretno, kompanije u tekstilnoj, automobilskoj i industriji kućnih aparata već koriste “Fercam” usluge za snabdevanje evropskog tržišta svojim  proizvodima iz Srbije. “Fercam”, takođe, pruža usluge svih potrebnih carinskih operacija.

Zahvaljujući svojoj geografski povoljnoj lokaciji u centru Balkanskog poluostrva, Srbija ima sve važniju ulogu u pristupu tržištu Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, s tim što su razvijeni odnosi i sa Nemačkom i Velikom Britanijom, navedeno je u saopštenju.

Kompanija očekuje da će na dobar rezultat predstavništva u Beogradu uticati i odnosi Srbije i Rusije, tačnije sporazum o slobodnoj trgovini. Računaju i na povećanje izvoza u Rusiju poljoprivrednih proizvoda i hrane.

U saopštenju je navedeno i da će sve filijale „Fercam“ pružiti podršku novoosnovanoj firmi u Beogradu, stvarajući dodatnu vrednost za kompanije koje su već poslovale ili će tek poslovati sa „Fercam“-om.

„Fercam“ je osnovan u Italiji, ima ukupno 89 ekspozitura. Kompanija trenutno broji oko 1.900 zaposlenih i dodatno stvara posao za još 3.000 ljudi. U 2016. godini kompanija je imala promet od gotovo 700 mil EUR.

Više informacija potražite putem mejla belgrade@fercam.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.