Kompanija „Maersk“ uvrstila „Nelt“ na listu svojih zvaničnih terminala

Kompanija „Nelt“ pruža apsolutni fokus na klijentove logističke potrebe. Na raspolaganju su najmodernija infrastuktura i ekspertiza u koju se godinama kontinuirano ulaže.

Gotovo 25 godina iskustva u upravljanju tokovima robe široke potrošnje garantuje ekspertizu i besprekornu organizaciju integrisanih logističkih usluga – od međunarodnog i domaćeg transporta i posredovanja u carinskim procesima, preko skladištenja u različitim temperaturnim uslovima u carinskim i necarinskim skladištima, raznih vrsta dodatnih usluga i aktivnosti pakovanja, ko-pakovanja i obeležavanja u višemilionskim tiražima, do dostave na više od 50.000 mesta isporuke.

„Nelt“ posluje na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovini, kao i državama podsaharske Afrike – Angoli, Zambiji i Mozambiku, sa ukupno 3800 zaposlenih. Raspolaže sa više od 125.000 m2 skladišnog prostora u ambijentalnom, hlađenom i smrznutom režimu, 350 dostavnih vozila, sa kojima se obavlja 10.000 dostava dnevno. U skladišnim operacijama rukuje se sa više od 4.500 SKU-ova.

Poslovna izvrsnost u domenu distribucije, po kojoj je „Nelt“ međunarodno prepoznat, bazira se na razvijenom lancu snabdevanja. Iz njega je proizašla i divizija logističkih usluga za treća lica. Ekspertska znanja i tehnologije koji se usvajaju tokom unapređivanja procesa distribucije na raspolaganju su i logističkom tržištu.

Na taj način je obezbeđen proaktivan odnos i maksimalna sinergija pri implementaciji rešenja. U „Nelt“-ovom centralno distributivnom centru u Beogradu, nalaze se i železnički industrijski koloseci što je omogućilo nedavno uspostavljanje prvog privatnog intermodalnog terminala (železnički kontejnelt_1_020417nerski terminal) u Beogradu.

Inicijalni kapacitet deponovanja je 400 TEU, sa mogućnošću proširenja na kapacitet od više hiljada TEU. Lider u pomorskom transportu, kompanija „Maersk“,  uvrstila je kompaniju „Nelt“ na svoju listu zvaničnih terminala. Na ovaj način Maersk je omogućio da se njihovi kontejneri mogu deponovati na „Nelt“-ovom terminalu i da se sa njima mogu vršiti sve vrste operacija koje su u „Nelt“-ovom logističkom portfoliju. „Nelt“-ov intermodalni terminal je železnicom povezan sa svim lukama u regionu, ali i sa drugim evropskim lukama i kopnenim terminalima.

Autoputevi E-75 i E-70 se ukrštaju na udaljenosti od 6 km od terminala, a Aerodrom Nikola Tesla je udaljen 10 km. Unutar Neltovog logističkog centra funkcioniše i carinska ispostava sa skladištem, što omogućava punu podršku različitim procesima i robnim tokovima. Terminal je otvoren za sve aktere na tržištu u regionu u uvoznim, tranzitnim i izvoznim tokovima od brodarskih kuća i železničkih operatera, preko logističara, špediterskih kuća do proizvođača, vlasnika brendova i drugih distributera.

(PR tekst)

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.