Lidl u Lapovu otvara drugi LOGISTIČKI CENTAR u Srbiji – Posao za 250 radnika

Generalni direktor kompanije Lidl Srbija Tomislav Šapina najavio je novu veliku investiciju tog trgovinskog lanca u Srbiji prilikom predstavljanja žiga Čuvarkuća koji je ta kompanija dobila za 150 proizvoda.

Šapina je za BIZLife portal najavio da će za oko mesec dana početi izgradnja drugog logističkog centra kompanije Lidl u Srbiji. Novi logistički centar nalaziće se u Lapovu, a ta investicija će omogućiti zapošljavanje 250 novih radnika.

Ranije je najavljeno, podsetimo, da će Lidl centar u Lapovu imati oko 60.000 m2, a da se gradi na parceli površine 40 hektara, te da će ovo biti jedan od najvećih distributivnih centara na Balkanu. 

– Kada smo 2018. godine došli u Srbiju rekli smo da smo došli da trajno ostanemo ovde, da rastemo sa našim proizvođačima i da našim potrošačima nudimo najbolji odnos cene i kvaliteta. I to se nije promenilo – rekao je Šapina.

On je izneo podatak da je početni broj od 300 domaćih proizvoda na policama Lidlovih maloprodajnih objekata sada narastao na 500.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je na poslednjem Danu dobavljača, 14 novih proizvođača uslo u lanac snabdevanja Lidla u Srbiji.

– Kada uđete kao dobavljač u Lidl, na dobrom putu ste da ste ispunili sve uslove za međunarodno tržište – kazao je on.

Kompanija Lidl Srbija objavila je danas da je dobitnica žiga Čuvarkuća za više od 150 proizvoda domaćeg porekla. Ulaganjem u domaće proizvode i širenjem saradnje sa domaćim dobavljačima kompanija Lidl ne samo da pomaže razvoju domaće privrede i brine o zajednici u kojoj posluje na različitim poljima poslovanja, već i održivom razvoju, navode iz ove kompanije.