Mađarske INVESTICIJE u Srbiji: Uvoznik John Deer traktora gradi distributivni centar

Kompanija KITE, distributer John Deere poljoprivredne mehanizacije, počinje izgradnju nove centrale u Čeneju nadomak Novog Sada, kao i distributivnog centra u Sremskoj Mitrovici.

Osnovna delatnost KITE d.o.o, ćerke-firme mađarske korporacije KITE Zrt, jeste prodaja i servis poljoprivredne mehanizacije, snabdevanje originalnim rezervnim delovima i prodaja repromaterijala. Preduzeće je tokom poslednjih nekoliko godina prepoznato pre svega kao distributer novih John Deere mašina, a zastupa i brendove JCB Agri, Kuhn, Rabe, Alpego, SIPTEC, ZAGO, JOSKIN, LKT Martimex Alfa, Degenhart, Grasdorf, Geringhoff.

Kao rezultat povećanja prometa i obima aktivnosti, smatramo da je došlo vreme da proširimo svoje delovanje, sa centralne lokacije u Novom Sadu na distiributivne centre u drugim gradovima, navodi se u saopštenju preduzeća.

Projekat je sufinansiran kroz Program za podršku investicijama Zapadnog Balkana, koji je pokrenulo Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine Mađarske i kojim upravlja neprofitna organizacija HEPA – Mađarska agencija za razvoj izvoza /Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt.

– Kompanija KITE Zrt. je konkurisala u programu, jer je prepoznala da pruža izvrsnu priliku za razvoj, a na naše veliko zadovoljstvo HEPA namerava da podrži projekat. Zahvaljujući tome, izgradnja nove centralne lokacije i distributivnog centra kompanije KITE d.o.o, može započeti tokom 2020. godine – navodi se u saopštenju KITE d.o.o.

Ukupna neto vrednost projekta je oko 957 miliona HUF (oko 2,68 miliona evra), od čega je 50% bespovratna pomoć u okviru projekta.

Trenutno sedište kompanije KITE d.o.o. je u Novom Sadu, u zakupljenom poslovnom prostoru, a sada će biti osnovano novo sedište u Čeneju nadomak Novog Sada. U okviru kompleksa biće sagrađena centralna poslovna zgrada, kao i centralni izložbeni salon za komercijalne svrhe, te servisne linije, centar za obuke za pružanje profesionalnih usluga, edukaciju i usavršavanje zaposlenih, sprovođenje obuka rukovaocima mašina klijenata, kao i zatvorena skladišta, za skladištenje agronomskih i tehničkih proizvoda.

Novi distributivni centar biće izgrađen u Sremskoj Mitrovici, za koji je na raspolaganju površina od 2,1 ha. Ovde su planirane kancelarije, izložbeni saloni, radionice i zatvorena skladišta, kao i izložbeni plato za izlaganje i skladištenje velikih mašina, navodi se u saopštenju.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, podsetimo, izjavio je u septembru prošle godine da mađarska kompanija KITE „planira da u Srbiji sagradi šest ovakvih distributivnih centara, između ostalog u Bačkoj Topoli, Novom Sadu…“

Foto: kitedoo.rs