Novi NTS konkurs za plaćeni razvojni program – Otvorene prijave za Steps To Success

Kompanija NTS International po drugi put raspisala je konkurs za plaćeni razvojni program Steps To Success. Program je namenjen svim studentima završne godine fakulteta, diplomcima ili studentima master studija, koji žele da steknu praktično znanje u oblastima logistike i transporta, informacionih tehnologija i prodaje, značajno profesionalno iskustvo i obezbede dobar početak karijere, kroz plaćenu obuku.

Konkurs je otvoren za studente iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Poželjne oblasti studiranja (ali ne i obavezne) su saobraćaj, transport, logistika i komunikacije. Svi zainteresovani studenti svoje prijave za učešće u programu mogu popuniti na NTS sajtu ili putem LinkedIn mreže do 10. oktobra.

Milica Perić, studentkinja četvrte godine Vojne akademije – smer Logistika u odbrani, bila je učesnica prvog programa Steps to Success.

– Tokom studija čula sam različita iskustva svojih kolega kada je reč o stručnoj praksi. Kao student treće godine osnovnih studija želela sam i sama da vidim kako zapravo funkcioniše poslovni svet, a pogotovo svet transporta i logistike, kao i da sve ono što sam do sada naučila na fakultetu primenim u praksi. Kada sam videla da je otvoren konkurs za plaćeni program stručne prakse u kompaniji NTS prijavila sam se i nakon procesa selekcije započela tromesečni program prakse – govori Milica o svom iskustvu.

Fleksibilno radno vreme i mogućnost uklapanja sa mojim obavezama na fakultetu bili su od presudnog značaja da se odlučim baš za program Steps To Success, dodaje.

– Kroz intenzivan rad sa mentorima, treninge i radionice upoznala sam se sa različitim poslovnim procesima kompanije i u potpunosti sam primenila svoje teorijsko znanje u praksi. Prošla sam kroz procese razvojnog i prodajnog tima, tima tehničke podrške i administracije i upoznala se sa skoro svim aktivnostima koje su u nadležnosti samih sektora. Mentori su veoma posvećeni i sa njima je uživanje raditi jer je atmosfera veoma prijatna – navodi.

Osim što je razvila postojeće i stekla nove veštine, kao veoma važno Milica ističe i to što joj se, nakon same prakse, pružila mogućnost stalnog zaposlenja na jednoj od otvorenih pozicija u kompaniji. 

– Veoma sam zadovoljna i nosim pozitivne utiske. Svakom bih preporučila da dođe baš kod nas, jer pored toga što će steći nova znanja, upoznaće i nove mlade, pozitivne ljude, voljne da pomognu i pokažu, koji će biti srećni zbog svakog vašeg uspeha – poručuje Milica.

O kompaniji

NTS International je regionalna kompanija koja se bavi razvojem softverskih rešenja po meri korisnika, za podršku upravljanju u transportu i logistici. Od 2006. godine posluje na tržištima Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Albanije. Rešenja kompanije NTS danas primenjuje više od 2.000 preduzeća iz oblasti međunarodnog i domaćeg transporta robe, distribucije i prodaje proizvoda, proizvodnje, trgovine, poljoprivrede, građevine, kurirskih službi, prevoza putnika, uslužnog i javnog sektora, turizma i dr.

NTS tim čini više od 50 zaposlenih koji posluju u Ljubljani, Beogradu, Banjaluci, Podgorici i Tirani.

– Naši planersko-projektantski, razvojni, konsultantski, tehnički i menadžerski timovi svojim idejama, znanjem i iskustvom unapređuju svakodnevno poslovanje – poručuju iz kompanije NTS.

– Najvažniji resurs koji nam je uvek na prvom mestu su naši zaposleni. Kroz timski tad, svakodnevno razmenjujemo znanja i iskustva i težimo stalnom napretku. Mnogobrojna međunarodna priznanja i vrhunski rezulatati ostvareni su zahvaljujući posvećenosti i zajedništvu, koji su naša osnovna pokretačka snaga – dodaju.