Novi vlasnik trgovinskog lanca Gomex

CEECAT Capital, fond rizičnog kapitala koji ulaže u perspektivna privredna društva na tržištu, objavio je da preuzima većinski udeo u trgovinskom lancu Gomex.

– Želimo da investiramo u kompanije koje imaju potencijal da postanu regionalni lideri u svojoj industriji – izjavio je Entoni Stalker (Anthony Stalker), partner u CEECAT Capital fondu.

Investicija u Gomex je prva investicija CEECAT Capital u Srbiji koji je paralelno otvorio i kancelariju u Beogradu, odakle će obavljati dalje poslove u regionu.

Gomex maloprodajnu mrežu fokusiranu na format komšijskih prodavnica, osnovao je Goran Kovačević 1997. godine u Zrenjaninu. Manjinskom dokapitalizacijom, odnosno investicijom SEAF South Balkan fonda 2007. godine, kompanija je napravila značajan iskorak na tržištu Vojvodine, kao i Centralne Srbije.

Gomex danas zapošljava oko 2.500 ljudi. Prema podacima sa zvaničnog sajta, u sastavu ovog trgovinskog lanca posluje preko 190 maloprodajnih objekata, prosečne veličine 250 m2. Rashladno-distributivni centar u Industrijskoj zoni Jugoistok u Zrenjaninu otvoren je početkom 2014.

Stalker je istakao da će fond investirati u „ljudski kapital koji je okosnica Gomex-a“, kako bi ustanovio dobre osnove za novu fazu rasta.

– Naš cilj je da pomognemo u obezbeđivanju sredstava za Gomex, kako bi ispunio svoj potencijal da postane nacionalni lider u maloprodaji prehrambenih proizvoda u formatu „komšijskih radnji“. Želimo da se nadovežemo na rezultate koje je Goran ostvario sa SEAF-om u proteklih 15 godina – rekao je.

Foto: YouTube/PrintScreen