Otvoren Regionalni poštansko-logistički centar „Novi Sad”

Milan Krkobabić, generalni direktor Pošte Srbije,u petak 6.septembra je svečano otvorio Regionalni poštansko-logistički centar „Novi Sad”, koji će na savremen način obavljati poštanske usluge i omogućiti uvođenje novih logističkih servisa, kako u domaćem tako i u međunarodnom poštanskom saobraćaju. Vodeći računa o ravnomernom regionalnom razvoju, Pošta je osim u Novom Sadu, podigla slične centre i u Beogradu i Nišu, čime je stvoren infrastrukturni kostur za savremenu poštansku industriju, što Poštu Srbije svrstava u razvijene poštanske uprave Evrope.

Govoreći o investiciono-tehnološkom poduhvatu u Novom Sadu vrednom oko 400 miliona dinara, generalni direktor Milan Krkobabić je istakao:

Reč je o objektu površine 4.500 kvadratnih metara tehnološkog, poslovnog i pomoćnog prostora uređenog po najvišim arhitektonskim i tehnološkim standardima, sa sedam pretovarnih frontova za manje kamione i dva za šlepere. Objekat je na parceli od 32.000 kvadrata u industrijskoj zoni Novog Sada i u neposrednoj blizini autoputa Subotica–Novi Sad–Beograd. Umesto ručnog sortiranja pošiljaka, prelazi se na novu tehnologiju rada zahvaljujući opremi za automatizovano sortiranje pošiljaka čiji je proizvođač Tošiba, a koja bi do kraja godine trebalo da bude instalirana u sva tri pomenuta centra – u Novom Sadu, Beogradu i Nišu.

U novom PTT objektu u Novom Sadu, osim što će se prerađivati i sortirati pošiljke sa područja čitave Vojvodine, dobija se i značajan skladišni kapacitet koji će omogućiti dalji razvoj elektronske trgovine Pošte Srbije, gde su posebno važna integrisana logistička rešenja koja pokrivaju ceo lanac snabdevanja od proizvođača do maloprodaje i potrošača odnosno od pakovanja robe, utovara, skladištenja, komisioniranja do transporta i distribucije.

Prednosti ove investicije Pošte Srbije za građane i privredu ogledaju se u mogućnosti ponude novih servisa, ali znače i intenzivnije i kvalitetnije usluživanje, brži i sigurniji prenos pošiljaka, kao i praćenje njihovog statusa u svakom trenutku. U isto vreme, za oko dve stotine zaposlenih u novosadskom poštanskom centru znače lakši i humaniji rad, kao i izazov upoznavanja sa novim tehnologijama.