Prihod Nelt Grupe dostigao 950 mil EUR – Završen investicioni ciklus od 15 mil EUR

Novi poslovni partneri na svim tržištima, rast prihoda, investiranje u ljudski kapital kao i brojna značajna priznanja obeležila su 2019. godinu kompanje Nelt. Sa preko 55.000 prodajnih mesta, 26. 000 kupaca, 450 dostavnih vozila, kompanija je zadržala i prisustvo na dva kontinenta- Zapadnom Balkanu i Arfrici koja obuhvataju 11 tržišta.

– Tržište Srbije je i dalje dominantno u poslovnim prihodima, distribucija i dalje zauzima pretežno većinsko učešće, blago raste logistika i logistički servis i to će biti trend koji će se nastaviti u narednim godinama. Ove godine beležimo rast prihoda od 5% i očekujemo da ćemo poslovnu godinu završiti sa neto prihodima od oko 950 mil EUR – istakao je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe.

Osnovni strateški stubovi kompanije Nelt su distribucija, logističke usluge, operacije na tržištu Afrike, Nelt brend i start up biznis. Planirana su dalja ulaganja u unapređenje usluga, nove tehnologije i optimizaciju procesa.

– Značajno je istaći da smo ove godine završili i dva velika infrastrukturna objekta, jedan u Srbiji, u Dobanovcima. Radi se o modernom, pametnom, skladištu od 16.000 m2 opremljenom modernim softverima za upravljanje robnim tokovima. Vrednost ove investicije iznosio je oko 11 mil EUR. Takođe, na teritoriji Bosne i Hercegovine investirano je oko 4 mil EUR u skladište „Baza 2“ od 6.000 m2, koje je napravljeno i opremljeno po najvišim standardima- rekao je Jelić.

Kompanija Nelt u saradnji sa partnerima namerava da u Angoli izgradi fabriku konditorskih proizvoda.

– Iako ove godine nismo imali značajne izlaske na druga tržišta, stekli smo manja partnerstva, manja po obimu, ne samo u Africi, već i u Jugoistočnoj Evropi. U proizvodnji dečije hrane smo izašli na sva tržišta u okruženju, na tržištu Srbije smo počeli saradnju sa kompanijama Mitsides, Dahlia, Mladegs pak, DTD Ribarstvo. Portfolio tih kompanija  će se naći na tržištima u celom regionu. Tako smo konkretizovali naša nastojanja i taktičke korake da započnemo saradnju sa domaćim firmama, da im pružimo priliku i šansu da ostvare svoja očekivanja u pogledu rasta i razvoja.

Organski rast

Kompanija planira da nastavi organski rast, poveća efikasnost i stvori dodatnu vrednost kroz kreiranje ili akviziciju novih FMCG i farmaceutskih brendova.

Nagrade

Za Nelt Grupu, 2019. godina je bila godina priznanja, a kao rezultat činjenice da je digitalizacija strateško opredeljenje kompanije, na ovogodišnjoj konferenciji Srpske Logističke Asocijacije, Nelt je dobitnik nagrade „Vrhunski logisitčki projekat godine“, za implementaciju SymphonyRetailAl alata, kojim se obezbeđuje automatsko upravljanje zalihama.

– U domenu logističkih usluga smo dobili i značajna priznanja naših partnera što potvrđuje zbog čega smo lideri. Posebno priznanje koje smo dobili je „Brand Leader Award 2019“ za saradnju sa kompanijom COSCO u domenu kineskog projekta „Jedan pojas- jedan put“. Zatim smo u Sarajevu dobitnici značajne nagrade za saradnju i razvoj kompanija u svim domenima, „Business of the year“. To nas, svakako, čini obaveznim da u narednim godinama radimo jedan posao na način na koji smo to radili do sada. Velika su očekivanja i spremni smo za to- izjavio je Miloš Jelić.

Takođe, nastavljene su investicije u ljudski kapital, treninge, obuku, podizanje kompletnih kompetencija svih zaposlenih u Nelt grupi, u smislu jačanja najvažnijeg resursa koje kompanije imaju. Upravo je za izuzetan doprinos u ralizaciji projekata usmerenih na edukaciju i usavršavanje mladih, kao i podršku u inovativnim projektima u oblasti kulture, kompaniji dodeljeno priznanje za “Najviši stepen društvene odgovornosti i brige o lokalnoj zajednici”.