Silbo preuzima distribuciju MEGGLE mlečnih proizvoda u Srbiji

Kompanije MEGGLE Srbija i Silbo potpisale su ugovor o saradnji u distribuciji i veleprodaji MEGGLE proizvoda u trgovini i ugostiteljstvu u Srbiji. Uspostavljanjem dogovora o preuzimanju distribucije mlečnog asortimana kompanije, koja već 13 godina posluje u našoj zemlji, otvoren je put ka jačanju prisustva brenda MEGGLE na domaćem tržištu. Sa kompanijom Silbo potpisan je i ugovor o logistici i unapređenju prodaje u kanalu ključnih kupaca, čime se stavlja veći fokus na razvoj tržišta, saopštili su iz kompanije MEGGLE.

Marjan Vučak, predsednik Uprave MEGGLE za region Jugoistočne Evrope, istakao je da, pored održavanja kvaliteta proizvoda i uvođenja inovacija, zadržavanje poverenja kupaca zahteva i kontinuirano unapređivanje pristupačnosti, kao i održavanje direktnog partnerstva sa ključnim trgovinskim saradnicima.

– Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo sklopili ugovor o saradnji sa renomiranom distributerskom kompanijom Silbo, koja našim partnerima iz trgovinskih lanaca i drugih objekata maloprodaje donosi još lakši pristup asortimanu MEGGLE proizvoda. Sigurni smo da ćemo kroz ovo partnerstvo, osnaženo našim višegodišnjim iskustvom u poslovanju na srpskom tržištu, dodatno ojačati prisustvo MEGGLE brenda u Srbiji. Nastavljamo da proizvodimo u Kragujevcu i širimo otkupnu mrežu sa najboljim farmerima, kao i da nudimo vrhunske proizvode ostajući usmereni na očuvanje kvaliteta na koji su svi naši kupci navikli – izjavio je Vučak.

Goran Tadić, generalni direktor kompanije Silbo, istakao je da se ova kompanija u izboru partnera rukovodi zahtevima maloprodajnih objekata i njihovom željom da unaprede kvalitet ponude u svojim prodavnicama.

Sastanku sa kompanijom Silbo prisustvovali su Matijas Etel, predsednik Uprave MEGGLE Grupe i Marjan Vučak, predsednik Uprave MEGGLE za region Jugoistočne Evrope. Ugovor je potpisao Dušan Gavrilović, novi generalni direktor MEGGLE Srbija.

Pored očuvanja dobro poznatih proizvoda poput mleka, kefira, maslaca, pavlaka za kuvanje, biljnih pavlaka za šlag, sirnih namaza, krem supa, bageta i novoplasiranih veganskih proizvoda, MEGGLE Srbija nastaviće da širi svoj asortiman i uvodi novitete usklađene s aktuelnim prehrambenim trendovima i životnim navikama potrošača.

Silbo je jedan od vodećih distributera hlađenog asortimana kroz mrežu distributivnih centara i veleprodaju i pokriva 10.000 prodajnih mesta u ugostiteljstvu i trgovini, navodi se u saopštenju.

Foto: Pexels/Hilal Bulbul