Hilandar dobio na poklon dve kuće

Zahvaljujući kompaniji M enterijer gradnja, srpski manastir Hilandar dobio je na poklon dve kuće u opštini Medveđa, koje će u predstojećim mesecima biti prilagođene za potrebe pravoslavnog kampa za decu. Ovi objekti prethodno su bili u vlasništvu srpskih starosedelaca, a nakon otkupa, kompanija ih je prepisala i na upravu predala manastiru. U narednim mesecima kuće će biti renovirane, a uz još dva objekta, činiće dečiji kamp prijateljstva kapaciteta oko 200 ležajeva.

– Mi, kao srpski narod, u velikim krizama pokazujemo koliko smo velikodušni i dobri. Smatram da je ovakav vid pomoći daleko značajniji od pet do deset hiljada eura koliko te kuće vrede na tržištu. Nadam se da ćemo ovim gestom pokrenuti ljude i druge privrednike da pomognu Hilandaru ili na neki drugi način daju svoj doprinos Srbiji i očuvanju tradicije –  rekao je Marko Ivić, direktor kompanije M enterijer gradnja.

Ivić je dodao i da njegova kompanija redovno šalje majstore da grade i obnavljaju manastir Hilandar, te da je pomenuta donacija prirodan nastavak dosadašnje saradnje.

Poklonjene kuće, koje su trenutno u lošem stanju, biće obnovljene i pretvorene u spavaonice prilagođene deci, a zajedno sa još dva objekta činiće kompleks pravoslavnog kampa prijateljstva. M enterijer gradnja društveno je odgovorna kompanija koja je i do sada ulagala u pomoć zajednici, što će ostati praksa i predstojećem periodu.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.