Skijaška sezona na Kopaoniku otvorena, Stara planina čeka skijaše

Skijaška sezona na Kopaoniku i zvanično je počela. Skijaši, javne ličnosti, novinari zauzeli su ovu zimsku lepoticu prošlog vikenda. Četiri dana 15.000 skijaša imalo je priliku da uživa u odličnom skijanju i zabavi na ovoj planini.

Tako je za vreme ove manifestacije zabeleženo 115.000 prolaza na žičarama, a ostvareno je 45.000 skijaških dana.

Za sve koji su ovog vikenda bila na Kopaoniku imali su prilike da skijaju na 6 staza, a skijaše je prevozilo 5 žičara. Iste staze rade i danas, a visina utabanog snega na stazama je do 40 centimetara.

Sledeći vikend,  14. i 15. decembar, rezervisan je za Staru planinu.

Hotel „Falkensteiner Stara planina“, priprema mnoštvo zabavnih sadržaja za svoje goste, a ski pass se prodaje sa popustom od čak 70%, na poludnevne, dnevne, dvodnevne, trodnevne i četvorodnevne karte, koje se kupe i koriste u vreme trajanja ski openinga.

stara_planina_091213
Na Staroj planini popust na ski pas 70%

Prva gondola u Srbiji, žičare i staze, spremne su za prve skijaše. Visina snega na stazama je 25 centimetara.

Na ski openingu posetioci će moći da uporede skijaško umeće sa omiljenim poznatim ličnostima ili da se sankaju na džakovima od slame, a tu su i DJ žurke, i prateći programi. Takođe, najlepši predeli parka prirode Stara planina, mogu se ovom prilikom, razgledati gondolom.

Do turističkog centra urađen je nov pristupni put, kao i parking za 500 automobila. Svi smeštajni kapaciteti su spremni, uključujući i privatan smeštaj, a popunjenost je već sada, znatno bolja nego prošle sezone.