Carinici sprečili pokušaj krijumčarenja 2 tone duvana za nargile

Tokom dubinske kontrole koja je noćas sprovedena na magistralnom putu Raška–Kraljevo, carinici su kod mesta Bogutovac sprečili pokušaj krijumčarenja 2.390 kilograma duvana za nargile.

Ova impresivna količina aroma za nargile transportovana je u kamionu marke MAN novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji Novopazarac, tako što je bila utovarena zajedno sa uredno prijavljenom robom (crepovi, delovi dimnjaka, razni građevinski materijal i slično).

Kako na magistralnom putu nije bilo uslova za detaljan pregled, kamion je pod pratnjom sproveden do carinske ispostave Kraljevo, gde je istovaren radi kontrole. Utvrđeno je da vozač nije posedovao nikakvu dokumentaciju za tovar od preko 2 tone duvana za nargile raznih aroma, a da je pritom reč o robi stranog porekla za koju moraju biti plaćene uvozne dažbine.

Prema raspoloživoj dokumentaciji vidi se da je roba utovarena u Kanjiži i da je bila upućena ka AP KiM, dok oznake na robi upućuju na to da je ona nemačkog porekla.

Među aromama koje su se našle u tovaru, najviše je bilo Cold Blue – čak 550 kilograma, ali su pronađene i mnoge druge vrste – Cold Peach, Cold Cherry, Cold Grape, Cold Kiss itd.

Pošto vrednost zadržane robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila i ono je privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka, dok je roba smeštena pod carinski nadzor u magacin carinske ispostave Kraljevo

Izvor/foto: Uprava carina 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.