Da li možeš da mi prevezeš auto? – Što da ne! (FOTO)

U moru robe koju krijumčari svakodnevno pokušavaju da prošvercuju preko granice, posebno mesto zauzimaju automobili, pa su tako carinski službenici u svakodnevnom radu svedoci neobičnih pokušaja krijumčarenja svih vrsta automobila: od oldtajmera do najluksuznijih verzija četvorotočkaša, prenosi Uprava carina Srbije.

Iako naviknuti na pokušaje skrivanja ili neprijavljivanja razne robe, carinski službenici na ispostavi Gornji Milanovac su bili zatečeni nesvakidašnjim prizorom kada su u 29. februara 2024. godine ispod cerade jednog kamiona ugledali sakriven ceo automobil.

Foto: Uprava carina

Neobičan slučaj je otkriven kada je, zahvaljujući analizi rizika, carinski službenik izašao da obavi pregled pristiglog kamiona koji je prema dokumentaciji iz Slovenije ka Srbiji prevozio tovar sirovina za proizvodnju boja i lakova, navodi Carina u saopštenju za medije.

Nakon što je sa vozila uklonjena cerada, u tovaru je pored prijavljene robe uočen i BMW bez registarskih oznaka za čiji utovar je bilo potrebno angažovati viljuškar, a potom ga i dobro obezbediti da se ne bi pomerao tokom vožnje.

Izvor/foto: Uprava carina