Migranti u tovarima kafe, kontejnera, guma…

Carinici su od početka godine u saradnji sa policijom osujetili 195 pokušaja migranata da u različitim kamionskim tovarima ilegalno pređu državnu granicu, saopštila je Uprava carina.

Na prelazu Horgoš juče je  jednom kamionu otkriveno sedam ilegalnih migranata.

Najverovatnije je reč o Avganistancima, koji su se nadali da neće biti otkriveni ako se zavuku u unutrašnjost kontejnera, kojima je bio natovaren kamion beogradske registracije na putu ka Litvaniji Međutim, zraci mobilnog skenera koji koriste i carinici na Horgošu prolaze kroz 10 centimetara debeo čelik, tako da su odmah uočeni i zajendo sa policijom izvađeni iz kamionskog tovara.

Dva mladića iz ove zemlje otkrivena su juče ujutru i na prelazu Šid. Oni su se skrivali među paketima mase za molersko-farbarske radove, koje je kamion beogradske registracije prevozio ka Sloveniji.

Jedan slučaj zabeležen je 10. marta 2021. godine na prelazu Bogojevo, kada je u tovaru kafe takođe pronađeno sedam osoba.Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao kamion hrvatskih registarskih oznaka natovaren kafom iz Grčke.Mada su carinska obeležja bila netaknuta, zbog sumnje vozača, koji je carinicima rekao da mu se čini kako iz prikolice povremeno dopire buka, kamion je ipak otvoren.

Među paketima kafe pronađeno je i sedam mlađih ljudi bez bilo kakvih ličnih dokumenata kod sebe.

Istog dana su „slepi putnici“ otkriveni i na prelazu Batrovci, nakon što je na izlazu iz zemlje skeniran kamion beogradskih registarskih oznaka, koji je bio na putu ka Italiji. Analiza slike je pokazala ljudske obrise među gumama za skutere, kojima je kamion bio natovaren. Fizičkim pregledom tovarnog dela ispostavilo se da su u gumama bila sakrivena dva Avganistanca.

Izvor/foto: carina.rs 

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.