Pušten u rad novi automatizovani sistem na Međunarodnom carinskom terminalu u Beogradu

JKP „Parking servis“ Beograd je na Međunarodnom carinskom terminalu pustio u rad novi savremeni automatizovani sistem za kontrolu ulaska i izlaska vozila. U novi sistem implementiran je i rad skladišta, autoperionice, tehničkog pregleda, kao i rad carinske ispostave Terminal Beograd 11568.

Na ovaj način ubrzan je protok vozila, ali i korisnicima olakšano i pojednostavljeno postupanje u carinskom postupku u delu nadležnosti „Parking servisa“.

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković i izvršni direktor za operativne i tehničke poslove Vladimir Bogićević obišli su Međunarodni terminal na kome je pušten u rad novi automatizovani sistem.

– Korisnici su ranije čekali na ulazu i više od jednog minuta, što je stvaralo gužvu i nezadovoljstvo u danima kada je veliki promet. Sada smo korisnicima omogućili da na teretni i putnički parking uđu bez čekanja, pritiskom na taster i uzimanjem ulazne parking kartice. Osim nove automatike, na Međunarodnom carinskom terminalu smo povećali i broj ulaza, kako za kamione, tako i za automobile – rekao je direktor JKP “Parking servis” Andrija Čupković.

Na Međunarodnom terminalu, u 2015. godini, izgrađen je parking za teretna vozila, proširen parking za putnička vozila, na kojima je od danas, takođe, automatizovana kontrola ulaska i izlaska vozila. Prošle godine izgrađena je i nova poslovna zgrada za špeditere, čime je značajno podignut kvalitet usluga koje „Parking servis“ pruža.

Automatski sistem naplate i kontrole ulaska i izlaska vozila uveden je, tokom letnjeg perioda, i na parkiralištima „Politika“, „Viška“, „Šumadijskicarinski_terminal_190916 trg“, „Kamenička“, ,„Cvetkova pijaca“, „Kapetanija“ i u garaži „Botanička bašta“. Umesto ručne naplate parkiranja, sada je ona automatska iz naplatne kućice prilikom napuštanja parkirališta. Osim uvođenja novog sistema, na parkiralištima „Politika“, „Viška“, „Šumadijski trg“ i „Kamenička“ asfaltirane su ulazne i izlazne kolovozne trake, urađene nove elektro i mrežne instalacije, betonirana ostrva i postavljene nove naplatne kućice.

Tokom svih radova, parkirališta su bila otvorena za korisnike. Novi sistem biće uskoro uveden na svim parking objektima, kojima upravlja „Parking servis“, i omogućiće pružanje informacija o slobodnim parking mestima u realnom vremenu. Korisnici će za sve garaže i parkirališta ove informacije moći da vide na našem sajtu na adresi www. parking-servis.co.rs, kao i na info tablama, postavljenim na prilazima parking objektima.