(FOTO) Kompanija CMA CGM obeležila 10 godina poslovanja u Srbiji

Kompanija CMA CGM, vodeći svetski brodar, u prisustvu poslovnih partnera, prijatelja i predstavnika Ambasade Francuske u Beogradu, proslavila je 23. novembra 10 godina rada u Srbiji.  Skup je pozdravio Stevan Stanojević, iz predstavništva u Srbiji, koji se zahvalio prisutnima što su uveličali proslavu, kao i na podršci.

O rezultatima kompanije je govorio Bine Štancar, generalni direktor klastera CMA CGM za Adriatik region, u čijem sastavu je i predstavništvo u našoj zemlji.

– CMA CGM je osnovan pre 39 godina i danas je vodeća brodarska kompanija na svetu i veoma važan učesnik u globalnoj ekonomiji. CMA CGM Group je prisutan u više od 160 zemalja kroz mrežu od oko 755 kancelarija. Sa mladom i diversifikovanom flotom od 462 brodova, putem više od 200 linija, kompanija posluje na svim morima na svetu. Ova godina je važna za CMA CGM Grupu, zbog imenovanja Rodolphe Saadé za glavnog izvršnog direktora Grupe, a potom i zbog lansiranja najvećeg brodskog saveza koji je ikada izgrađen: OCEAN Alliance. CMA CGM održava kontinuirani rast i podržava inovacije kako bi svojim klijentima ponudio nova rešenja u pomorskom, kontejnerskom drumskom transportu, kao i u oblasti logistike. Rodolphe je uspostavio svoje prioritete i postavio novi strateški kurs nazvan “Isporuka budućnosti”.

Bine Štancar

Štancar je podsetio da je CMA CGM prisutan na srpskom tržištu već dugi niz godina još od kraja 90-ih kroz različite agencije, ali danas kancelarija CMA CGM SERBIA zvanično slavi 10 godina rada.

– Sve ovo vreme smo pružali efikasnu podršku srpskim uvozno-izvoznim kompanijama transportom robe putem luka u regionu. Od sredine 90-tih godina, CMA CGM grupa nastoji da razvije tzv. Južnoevropsku kapiju kroz jadranske luke do tržišta Centralne Evrope i celog Adriatika, uključujući i Srbiju.

Kako je rekao, počeli su sa malim brodovima koji povezuju Jadranske luke i zemlje u okruženju sa destinacijama u Aziji i svetu. Taj posao je vodio CMA CGM na Malti.

– U septembru 2003. godine smo prvi u svetu pokrenuli direktnu / nedeljnu liniju „PHOENICIAN EKSPRESS“ povezujući Adriatik region i Aziju. Direktno iz Kopera, Rijeke, Trsta i Venecije robu smo transportovali brodovima kapaciteta od 2.800 TEU. Od tada se naša usluga poboljšava: brodovi su veći (danas su to 6.500 TEU-a), poboljšavamo pokrivenost tržišta, kao i intermodalna rešenja koja nudimo putem luka na Jadranu.

On je naveo da će sledeće godine CMA CGM, zemlje Adrijatik regiona, kao i Srbiju, opsluživati brodovima od 8.500 TEU.

Stevan Stanojević

– Nećemo se tu zaustaviti, nastavićemo da cenjenim partnerima pružamo još bolje usluge „od luke do luke“, kao i multimodalne usluge „od vrata do vrata“ koje kombinuju pomorski i kopneni transport. Nastavićemo i stalna unapređenja usluga u oblasti e trgovine i u odnosima sa klijentima. Takođe, nastavićemo prenošenje našeg znanja lokalnoj kancelariji u Srbiji.

Govoreći o našoj zemlji, Štancar je naveo da je Srbija najveće tržište u ovom regionu sa dinamičnom privredom i veoma pozitivnim ekonomskim izgledima u budućnosti.

– Svojim geografskim položajem na granici između Istoka i Zapada pruža odlične veze sa Zapadnom Evropom i Bliskim istokom. Zbog toga je Srbija postala jedna od vodećih investicionih lokacija u Centralnoj i Istočnoj Evropi – zaključio je Štancar.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.