„Hanjin Shipping“ pokreće brzu uslugu Azija-Amerika

Južnokorejski brodar „Hanjin Shipping“ pokrenuće novu ekspresnu uslugu na ruti Azija – Amerika, objavila je 18. aprila  kompanija u saopštenju. Usluga CAX (China America Express Service), koja će povezati Šangaj u Kini s lukom Long Beach u Sjedinjenim Američkim Državama, trebala bi da postane operativna 24. maja 2016. godine.

„Hanjin“ očekuje da će na ovoj relaciji rasporediti pet kontejnerskih brodova, kapaciteta 4.000 TEU, a vreme tranzicije će se sa 13-14 dana smanjiti na 11 dana.

Prošli mesec, „Hanjin Shipping“ je pristao da proda svoj poslovni objekt u Londonu po ceni od 57,2 mil USD neimenovanom investicionom društvu sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Ovo je poslednji potez kompanije u borbi da osigura finansijsku likvidnost. „Hanjin“ takođe planira da proda određene terminale u inostranstvu kao i deonice kako bi se mogao nositi s trenutnim lošim stanjem u brodarstvu.

Iako je kompanija uspela da vrati dobit u 2015. godini, nakon rezanja niza svojih troškova, „Hanjin Shipping“ se odlučio na dodatne mere, budući da se vozarine već dosegle rekordni pad u 2016, prenosi pomorac.net.