Izgradnja terminala za brodski otpad u Beogradu – Traži se lokacija i tehničko rešenje

Agencija za upravljanje lukama traži kompaniju koja će izraditi studiju izvodljivosti za izgradnju terminala za prihvat i zbrinjavanje otpada sa brodova i drugih plovnih objekata.

Studija bi trebalo da obuhvati analizu postojećeg stanja u pogledu prikupljanja i zbrinjavanja otpada koji generišu brodovi/drugi plovni objekti, analzu prakse u Srbiji i regionu (primere najbolje prakse i rešenja), predlog tehničkog rešenja, analizu uticaja na životnu sredinu, ekonomsko-finansijsku analizu, analizu lokacije, analizu rizika u slučaju akcidenata.

Finalno, ponuđač bi trebalo da izradi predlog tehničkog rešenja, predlog lokacije, predlog ekonomskog modela, kao i predloge finansiranja.

Javni poziv za izradu studije izvodljivosti možete pogledati OVDE. 

Srbija i dalje nema nijedan terminal za odlaganje brodskog otpada, iako je ovo pitanje pokrenuto još pre 6 godina. Tadašnji ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je da bi našoj zemlji bilo potrebno 9 ovakvih terminala, a 2014. godine izdvojen je i novac za studiju izdvoljivosti, te odabrana kompanija za izradu.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.