„Kuehne Nagel“ proširio svoje elektronsko „KN FreightNet“ rešenje i na pomorski LCL transport

Posle uvođenja „KN FreightNet“-a za aviotransport u 2014. godini, logistička kompanija „Kuehne Nagel“ je pokrenula i svoje novo elektronsko rešenje za ponude i rezervacije transporta od vrata do vrata LCL servisom. LCL (Less-than-Container Load) je vrlo važan segment „Kuehne Nagel“-ovog poslovanja u pomorskom transportu.

Sa centralnim gatewayem (u polaznim lukama) na globalnom nivou i i razgranatom mrežom linija, klijenti „Kuehne Nagela“ će ostvariti značajnu korist upotrebom efikasnih procesa sa kratkim tranzitnim vremenima, navela je kompanija u saopštenju.

Kako kažu, dostavljanje ponuda i rezervacija transporta je često dugotrajan proces koji može uzrokovati kašnjenja u isporukama.

– Koristeći „KN FreightNet“ za LCL klijenti mogu dobiti ponudu za izvoz i uvoz pošiljaka online za svega nekoliko sekundi i mogu izvršiti rezervaciju transporta brže nego ikada.

Ova platforma je dostupna svima i za njeno korišćenje nije potrebna prethodna registracija. Ponude su bazirane na jednostavnim podacima o pošiljci, kao što su mesto polaska, krajnje odredište, težina i volumen.

Korisnici će dobiti jednostavno strukturiran pregled ponude, koja uključuje sve troškove transporta od vrata do vrata sa pripadajućim dodacima, kao i sa očekivanim tranzitnim vremenom – navodi kompanija i dodaje da se u tom trenutku može potvrditi ponuda i izvršiti rezervacija transporta, koja je validna 30 dana od izdavanja ili se ponuda može sačuvati, pa kasnije potvrditi i rezervisati transport.

Korisnici takođe mogu, uz „KN Login Iphone App“ aplikaciju, proveriti status pošiljke kao i ostale podatke vezano za transport LCL pošiljke dok je ista na putu. „KN FreightNet“ za LCL je sada raspoloživ na lokalnom sajtu.