MOL i partneri dobili odobrenje za dizajn broda za prevoz uglja

Japanski „Mitsui O.S.K. Lines“ (MOL) i njegovi partneri, „Tohoku Electric Power“ i „Namura Shipbuilding„, dobili su odobrenje od Lloyd’s Registra za dizajn broda za prevoz uglja na LNG pogon. Projekat broda osigurava dovoljan kapacitet za teret bez povećanja trupa zbog postavljanja LNG rezervoara goriva na pramcu.

Osim toga, studija se sprovodi na temelju instalacije poklopca rezervoara s naglaskom na sprečavanju požara na brodu dok se u isto vreme pojednostavljuje inspekcijski rad.

Tri kompanije su krenule korak dalje s ovim projektom i nedavno su sproveli Studiju identifikacije opasnosti (HAZID) i završili osnovni dizajn.

MOL je obavestio da je to prva zajednička akvizicija tri japanske kompanije – brodarske kompanije, vlasnika tereta i brodograditelja.

– Kako su stroži standardi emisija ispusnih gasova iz trgovačkih brodova stupili su na snagu širom sveta, očekuje se da će LNG imati širu uporabu kao gorivo za brodove –  rekao je japanski prevoznik.

Uz istraživanje dostupnosti korišćenja LNG-a kao goriva, MOL je dodao da nastoji da smanji svoj uticaj na okolinu, pružajući sigurne i pouzdane transportne usluge.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.