„OT Logistics“ povećao ponudu za Luku Bar – Za 30% akcija nudi 8,52 mil EUR

Pregovori oko zaključenja Ugovora o kupoprodaji akcija sa „OT Logistics„, jedinim ponuđačem na tenderu za privatizaciju „Luke Bar“ i Akcionarskog društva „Montecargo„, završeni su a cena za akcije Luke povećana je za 20% u odnosu na prvobitnu ponudu.

Kod Luke Bar cena za akcije je povećana 20%, pa nakon pregovora cena za 30% akcija u Luci Bar iznosi 8,52 mil EUR, saopšteno je iz Tenderske komisije.

Takođe, kako se navodi, Luka Bar u budućem periodu ne može ostvarivati dosadašnje prihode po osnovu naknada za korišćenje operativne obale, jer je to prihod Budžeta Crne Gore.

Koncesionar će biti u obavezi da, u skladu sa Ugovorom o koncesiji čija je priprema u toku, plaća i koncesionu naknadu za koju se predviđa da će iznositi 500.000 EUR fiksno na godišnjem nivou, kao i dodatno varijabilni deo naknade, koji zavisi od obima budućeg prometa.

Za AD „Montecargo“ Podgorica ponuđena ukupna cena za 51% akcija je ostala 2,5 mil EUR, dok su investicije povećane sa 2,55 na 3,45 mil EUR. Ponuđač će obezbediti i dve lokomotive ukupne vrednosti od 7 mil EUR.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.