„Opel“ u Nemačkoj gradi Centar za motore budućnosti – Vrhunska postrojenja za razvoj i testiranje ekološki čistih motora

„Opel“ pokreće veliki građevisnki projekat u svom sedištu u Riselshajmu. Kompanija nastalja investicionu ofanzivu ulaganjem 210 mil EUR u izgradnju kompleksa zgrada, od kojih će najviša imati sedam spratova, u jugozapadnom sektoru svog Međunarodnog tehničko-razvojnog centra (ITDC).

Na ukupnoj građevinskoj površini od oko 36.000 m2, od 2017. godine inženjeri i tehničari razvijaće pogonske agregate budućnosti. Novi centar će takođe poslužiti kao smeštaj za 43 platforme za testiranje performansi najnovije generacije. Polaganje kamena temeljca za ovaj veliki projekat održano je u ponedeljak.

 Projekat izgradnje je deo investicije najavljene prošle godine, u okviru koje se namenjuje 230 mil EUR za novo postrojenje za razvoj i testiranje u ITDC centru i Test-centru Rodgau-Dudenhofen. Najveći deo toga, čak 210 mil EUR, ulaže se u Riselshajm.  Kompleks će zauzimati površinu od oko 13.000 km2 južno od železničke pruge i zapadno od Portala br. 45 u Riselshajmu, paralelno putu Ragbiring. Ovo je najveća investicija u Riselshajmu još od otvaranja novog proizvodnog pogona 2002. godine.

Projekat će biti deo razvojne mreže Organizacije za pogonske agregate „General Motors“-a. Pošto su softver i metode testiranja međunarodno usaglašene, dobijeni rezultati mgu biti optimalno analizirani i primenjeniStiven Kifer, predsednik Odeljenja za pogonske agregate „General Morors“-a kaže:

– Riselshajm je za nas centar razvoja malih i srednjih benzinskih motora. Oslanjamo se na međunarodno umreženo nemačko inženjerstvo, i uz izgradnju ovog centra stvorićemo optimalne uslove za naše stručnjake.

Kifer dodaje, „U Riselshajmu će biti stvorene nove važne generacije motora, što podrazumeva i njihovu primenu na svim tržištima na kojim je General Motors prisutan. Novo postrojenje ispunjava zahteve globalno usaglašenih standarda i povećava fleksibilnost, brzinu razvoja i efikasnost čitave grupe“.