Cveta trgovina između Kine i Rusije – Rekordan obim tereta na železnici

Rusija i Kina postigle su prošle godine novi rekord u obimu tereta na železnici između dve zemlje, piše specijalizovani portal  railfreight.com.

Ukupan obim tereta koji prolazi preko ruskih graničnih prelaza na Dalekom istoku porastao je za 26% od 2022. godine i iznosio je skoro 44 miliona tona. Ovaj broj uključuje saobraćaj ka i iz Mongolije.

Ukupan obim tereta među svim modalitetima transporta između Rusije i Kine dostigao je 161 milion tona, što je za 36 odsto više u odnosu na godinu ranije. To je daleko više od 10 odsto, koliki su rast prognozirale i očekivale dve zemje. Ruske železnice su prevezle 13,2 miliona tona robe, između Rusije i Kine, od januara do novembra 2023. godine, što je povećanje od 22,8 odsto.

Prema ruskom izdanju RŽD Partner, velika većina od 44 miliona tona teretnog saobraćaja na njenim graničnim prelazima na Dalekom istoku je izvozna roba. Izvezeno je 38 miliona tona robe, uključujući ugalj, građu, rudu gvožđa, papir, žito i đubriva, što predstavlja rast od 25 odsto u odnosu na 2022.

Infrastruktura koči još brži rast

Pošto su zapadne sankcije navele Rusiju da preusmeri svoj izvoz u Kinu, obim tereta na železnici u pravcu ka istoku brzo raste. Glavni izazov izvozne preorijentacije je ograničen kapacitet postojeće infrastrukture. Da bi rešila ovo pitanje, Rusija ubrzava razvoj železničke infrastrukture u svom regionu Dalekog istoka.

U tom cilju, Rusiji i Kini je potrebno više voznih sredstava koja mogu da prebacuju robu sa kineskog na ruski kolosek i obrnuto kako bi se ubrzao prekogranični saobraćaj. Osim toga, Rusija nastoji da modernizuje i proširi svoju železničku infrastrukturu duž transsibirske i Bajkalsko-Amurske železničke pruge, kao i da koristi novu tehnologiju za poboljšanje efikasnosti železnice, piše railfreight.com.

Foto: Pixabay, ilustracija