(FOTO) Volvo vozila transportovana vozom iz Kine u Evropu

Volvo, logistička kompanija ARS Altmann AG i drugi pružaoci usluga proslavili su dolazak prvog voza sa Volvo vozilima iz Kine na železnički terminal u Kluizendocku u Gentu, u Belgiji.
Vozila švedskog OEM Volvo-a će seod sada pa nadalje prevoziti od Kine u Evropu u nekoliko povratnih putovanja nedeljno, sa ukupnim obimom od 40.000 vozila godišnje.

Vozila se prevoze kao deo integrisanog hibridnog koncepta koji je razvio ARS Altmann AG zajedno sa kompanijom Intermodal Container Logistics Vienna (ICL). Koncept za Novi put svile obuhvata kombinaciju pokrivenih, dvospratnih vagona za prevoz automobila na deonici između Belgije i Poljske i kontejnera od 40 stopa na deonici između Poljske i Kine.

ARS Altmann je 2018. godine uspešno pokrenuo prvi kontinuirani RoRo voz putem železnice iz Bremerhavena do Čongkinga. Ovaj projekat je obavljen prekoprivatnog terminala kompanije u Černjahovsku kod Kalinjingrada (Rusija), koji je dizajniran za evropske i ruske železničke vagone. Sa novim hibridnim konceptom, ARS Altmann sada nudi dodatno rešenje na Novom putu svile – koji postaje sve važniji.

– Kupci imaju koristi od prednosti koje pruža železnički transport sa pouzdanijim i kraćim vremenom obrade i daleko većom održivošću i klimatskom kompatibilnošću u odnosu na pomorski transport sa oba rešenja –  rekao je Frenk Lehner (Frank Lehner), direktor globalizacije u ARS Altmann AG.

Put od Kine do Evrope ide preko Kazahstana, Rusije, Belorusije i Poljske, a traje do 18 dana – u zavisnosti od destinacije.

ARS Altmann trenutno pregovara sa drugim potencijalnim kupcima iz Evrope, Kine, Koreje i Rusije o tome da upotrebljavaju železnički transport za prevoz njihovih proizvoda.

Foto: ARS Altmann

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.