Nova intermodalna veza severne Italije i Srbije – Servis Cervignano-Pančevo od 11. maja

Još jedan intermodalni servis kompanije Alpe Adria povezaće Italiju i Zapadni Balkan od 11. maja.

Reč je o usluzi na ruti Interporto di Cervignano – DPT Pančevo. U početku je planirano jedno povratno putovanje nedeljno, sa ciljem povećanja na dva povratna putovanja u drugoj fazi. Kompanija će ponuditi mogućnost transporta različitih jedinica: P400 poluprikolice, swap bodies, kontejneri od 40’/45′.

Italijanski mediji ocenjuju da se veza između Červinjana i Pančeva, zapravo, može se smatrati prirodnim razvojem usluge koja je već sprovedena za Icop (furlansko građevinsko preduzeće koje je koristilo vozove do Inđije kod Beograda), ali će je karakterisati želja za razvojem intermodalnog saobraćaja.

Novi servis Interporto di Cervignano – DPT Pančevo nudi mogućnost daljeg povezivanja ka Duizburgu, Padovi i Milanu, saopštila je kompanija Alpe Adria.

Italijanski mediji ocenjuju da je jedan od glavnih ciljeva aktivacije ovog novog logističko-železničkog koridora pružanje podrške italijanskim (pre svega onima iz regiona Friuli Venezia Giulia) i srpskim industrijskim igračima, sa fokusom na proizvode od čelika.

Kompanija Alpe Adria saopštila je da je već spremna da pruži niz povezanih usluga: od usluga prve i poslednje milje (kako na mestu porekla tako i na odredištu), izdavanja carinskih dokumenata (T1, T2), pa sve do mogućnosti pružanja servisa transportnih jedinica (45’HC Dry/Reefer) swap bodies, poluprikolice.

Foto: Unsplash, ilustracija 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.