Uspešno dostavljena prva tranzitna pošiljka od Nemačke do Japana

Kompanija RZD Logistics je uspešno obavila prvu tranzitnu pošiljku iz Evrope u Japan preko Rusije u okviru svoje nove multimodalne tranzitne usluge – Transsibirski kopneni most.

Test kontejner dužine 40 stopa, koji se sastojao od nekoliko malih tovara smeštenih u jedan kontejner, krenuo je iz Hamburga do luke Jokohama u Japanu. Klijent je bila kompanija Nippon Express, jedna od najvećih japanskih kompanija za špediciju.

Ruta je prolazila preko graničnog prelaza Malaševič-Brest, a potom preko Belorusije i Rusije do Vladivostoka, odakle je kontejner morskim putem transportovando konačnog odredišta.

Teret je bio u tranzitu 22 dana, a 10 dana je putovao kroz područje 1520. Kontejner je bio opremljen senzorima za temperaturu, vlagu i vibracije kako bi kupac mogao da proveri sigurnost i kvalitet prevoza na Transsibirskoj železnici. Pored toga, klijent je tokom čitavog transporta svakodnevno dobijao detaljne informacije o lokaciji tereta.

– Prvi test kontejner velike težine čije je destinacija bila luka Jokohama pokazao je japanskom klijentu da je ova multimodalna ruta ne samo dvostruko brža od prevoza morskim putem, već garantuje i bezbednost tereta tokom celog transporta –  rekao je Vjačeslav Valentik (Vyacheslav Valentik), generalni direktor RZD Logistics AD.

Transsibirski kopneni most, lansiran u maju 2019, je nova multimodalna tranzitna usluga za brzu isporuku tereta kontejnerima na relaciji Japan – Evropa, kroz luke na dalekom istoku Rusije i Transsibirsku železnicu. RZDL je od maja organizovao tranzitne pošiljke iz Japana i Koreje u Evropu preko Rusije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.