Železnički transport robe do Turske – RCG pokrenuo nove servise preko Rumunije

Austrijska kompanija za železnički transport tereta Rail Cargo Group pojačava servis ka Turskoj. U fokusu novih linija sada je grad Curtici (Kurtiči) u zapadnoj Rumuniji, koji postaje ključna tačka za povezivanje Turske i Nemačke.

RCG odnedavno obavlja pet povratnih putovanja nedeljno od grada Curtici do Tekirdaga (u severozapadnoj Turskoj), kao i jedno povratno putovanje nedeljno na relaciji Minhen-Curtici. Takođe, na relaciji Genk (Belgija)-Curtici, broj povratnih putovanja povećava se sa tri na pet nedeljno, a Rail Cargo Group pokreće i pilot projekat za transport non-craneable poluprikolica.

Na ovaj način unapređujemo svoju mrežu boljim vezama sa Turskom, važnim teretnim čvorištem za transport između Evrope i Azije, poručuju iz austrijske kompanije.

Unapređenje železničkih veza između Evrope i Turske veoma je značajno za evroazijski transport duž Srednjeg koridora. Na primer, očekuje se da će ovog meseca, nakon obimnih unapređenja, ponovo proraditi železnička linija Baku-Tbilisi-Kars, koja prolazi kroz Tursku, Gruziju i Azerbejdžan. Sa novim i  već postojećim vezama iz Budimpešte i Bratislave do Istanbula, čini se da Rail Cargo Group želi da igra važnu ulogu duž ovog pravca, posebno imajući u vidu da je kompanija proširila svoju mrežu i na destinacije u Kazahstanu, Turkmenistanu i Uzbekistanu.

Foto: RCG