Opet pljušte kazne zbog vožnje kamiona u ČARAPAMA

Jedna vest o kamiondžiji koji je u Nemačkoj vozio samo u čarapama, pa ga policija “nahvatala” u nizu drugih prekršaja i ukupno kaznila sa oko 800 evra, izazvala je pre nešto više od godinu dana veliku pažnju naših čitalaca. Nismo mogli ni da pretpostavimo da će vas takva “ideja” toliko zaintrigirati (Vozite bez obuće? Poznajete nekog ko ima takvu praksu? Ili ste samo ostali zatečeni?)

Ako je odgovor jedna od prve dve ponuđene varijante, još jednom ćemo reći – nemojte to raditi! Osim što je nebzbedno, takođe je i kažnjivo, iako ljudi i dalje ovo rade!

Policija nemačkog grada Bikeburga kzaustavila je 166 vozila tokom nedavno organizovanog petodnevnog programa inspekcije na putevima. Ova brojka obuhvata i automobile i kamione, a identifikovano je nekoliko slučajeva vožnje u pijanom stanju, nezbezbedne vožnje, kao i nekoliko neispravnih vozila.

Kada su u pitanju provere kamiona, jedno vozilo sa pohabanim gumama dobilo je instrukciju da ide pravo u garažu i drži se ispod 60 km/h. Policajci su strahovali da je bar jedna guma na ivici da eksplodira.

Osim toga, 5 vozača kamiona je uhvaćeno u prebrzoj, vožnji, dok je još 14 prekršilo vreme vožnje i odmora. Otkrivena su još dva slučaja neadekvatnog obezbeđenja tereta, kao i 6 vozila sa nedostacima toliko ozbiljnim da im je zabranjeno da nastave putovanje.

Konačno, policija je zaustavila i 3 vozača kamiona iz inostranstva koji su vozili svoje kamione bez obuće, što, kako je ponovio glavni inspektor Matijas Auer „nije dozvoljeno“.

Vožnja bez odgovarajuće obuće predstavlja kršenje saobraćajnih propisa u Nemačkoj, a neki vozači su kažnjeni zbog kršenja ovog pravila.

Izvor: trans.info 

Photo credit: CSG Socks