Kako je loša logistička koordinacija u Rumuniji napravila problem modnom brendu u Srbiji?

Nekoliko kupaca u Srbiji iznelo je u javnost svoje nezadovoljstvo online kupovinom garderobe i ostalih artikala brenda Sinsay.  Kako su preneli brojni medijski portali, prodavac nije ispoštovao rokove isporuke. Tim povodom oglasila se i kompanija LPP Serbia d.o.o., zastupnik brendova Sinsay, Reserved, Cropp, House i Mohito,  i objasnila razloge novonastale situacije.

– Želimo da obavestimo javnost o izazovima sa kojima smo se suočavali u prethodnih mesec dana u vezi sa isporukom narudžbina kreiranih putem naših online prodavnica. Problemi su proizašli iz tranzicije operacija u Rumuniji sa prethodnog logističkog partnera na LPP Logistics i preseljenja u novi centar za ispunjenje narudžbina. Ova promena je izazvala tehničke poteškoće i preopterećenje kapaciteta, što je rezultiralo kašnjenjem u isporukama –  navodi se u saopštenju kompanije koje je dostavljeno portalu Blic.

Dalje navode da preduzimaju sve neophodne mere kako bi osigurali da svi koji nisu dobili svoju robu ili povraćaj sredstava budu adekvatno zbrinuti.

 – Naglašavamo da su sve naše aktivnosti u skladu sa zakonskim normama. Naša kompanija intenzivno radi na rešavanju problema, kako bismo u najkraćem mogućem roku otklonili sve poteškoće i omogućili redovnu isporuku svih narudžbina –  dodaje se u saopštenju.

Poljski modni gigant LPP otvorio je u februaru 2024. u Rumuniji svoj prvi inostrani distributivni centar, samo godinu dana nakon početka izgradnje.

LPP otvorio prvi distributivni centar van Poljske – MOHITO, House i Sinsay odeća brže i do Srbije

 

Kako je tada navedeno, specijalizovana rešenja za automatizaciju u novom logističkom centru omogućiće logističkoj podružnici grupacije – LPP Logistics, da istovremeno opslužuje 450 prodavnica i isporučuje do 6 miliona komada odevnih predmeta nedeljno na rumunsko, bugarsko, mađarsko, hrvatsko, severnomakedonsko, srpsko i grčko tržište.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.