Veliki broj prijava za subvencije za INTERMODALNI transport u Srbiji

Ovogodišnji rok za prijavu za subvencionisanje projekata kombinovanog transporta u Srbiji istekao je 8. avgusta, a nadležna Komisija trebalo je da u roku od 15 radnih dana objavi listu preduzeća koja ispunjavaju uslove.

Međutim, kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ko će dobiti podsticajna sredstva biće poznato tek polovinom septembra. 

Naime, kako su saopštili, rok za objavu liste je pomeren zbog velikog broja pristiglih prijava.

– S obzirom na to da je javnim pozivom predviđeno da Komisija najkasnije u roku od 15 radnih dana od dana isteka roka za podnošenje prijava odnosno do 29. avgusta 2024. godine utvrđuje Listu prijavljenih privrednih subjekata koji su podneli uredne i potpune prijave i koji, u skladu sa kriterijumima navedenim u Javnom pozivu, ispunjavaju uslove za dodelu sredstava, a imajući u vidu veliki broj pristiglih prijava, predmetni rok iz javnog poziva, se produžava do 9. septembra – navode iz MGSI.

Jedno preduzeće, podsetimo, može dobiti maksimalno 20 miliona dinara, a na konkurs su mogli da se prijave vlasnici i upravljači terminala za kombinovani transport, zatim operateri železničkog i drumskog transporta, operateri kombinovanog transporta, kao i upravljači železničke infrastrukture i špedicije.

Foto: Unsplah/Sompop S, ilustracija

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.