Logistika u kozmetičkoj industriji – L’Oréal šamponi putuju vozom do Švajcarske

Kompanija L’Oréal, najveći svetski proizvođač kozmetike, uz pomoć DB Cargo Full Load Solutions (FLS) već četiri godine organizuje ekološki prihvatljiv prevoz svojih proizvoda.  

DB Cargo FLS podržava L’Oreal efikasnim konceptom transporta do Švajcarske, a dve kompanije najavljuju i nove rute.

Nedeljni servis obezbeđuje transport krema, šampona i gelova za tuširanje iz distributivnog centra u Mugensturmu do Manhajma. Odatle se roba prevozi železnicom direktno do trgovinske kompanije Migros u Švajcarskoj, koja ima svoj železnički kolosek. To omogućava smanjenje emisija CO2 za čak 90 procenata.

Partnerstvo sa kompanijom DB Cargo, u kreiranju ekološki prihvatljivijeg lanca snabdevanja, ne ostaje samo na tradicionalnom železničkom transportu. Kako dve kompanije najavljuju, u budućnosti će u kamionskom transportu oslanjati i na vozila na biodizel od otpada, što će doprineti da celokupan proces prevoza bude još „zeleniji“.

Foto: dbcargo.com

DB Cargo FLS podvlači svoju stručnost u zelenoj logistici i svoju ulogu pouzdanog partnera za održiva transportna rešenja.

– Kao strateški partner L’Oréal-a, radimo na razvoju dodatnih optimalnih logističkih rešenja u budućnosti – poručuju Karin Höweler, menadžer filijale u Manhajmu i Volker Weirich, viši menadžer za ključne klijente iz DB Cargo FLS i dodaju da je cilj smanjenje emisije CO2.

Strateško partnerstvo će se nastaviti i u narednim godinama, a L’Oreal je dodatno proširio saradnju i dodao nove transporte u Nemačkoj i Austriji, dodaje se u saopštenju.

Naslovna foto: Unsplash/pmv chamara

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.