Za transportere povoljnije gorivo

Kompanija MOL Serbia i Udruženje međunarodnih transportera potpisali su značajan ugovor o saradnji u trajanju od godinu dana. Ugovor o prodaji goriva članicama Udruženju transportera, koje se bave međunarodnim transportom, jedan je od najvećih poslova u prodaji goriva putem kartica za kompaniju MOL Serbia.

– Ovaj ugovor donosi Udruženju transportera saradnju koja će im omogućiti da kupuje gorivo proverenog porekla i kvaliteta po povlašćenim uslovima. Sa druge strane, MOL Serbia očekuje sigurnu i redovnu prodaju goriva u većim količinama na benzinskim stanicama tokom trajanja ugovora   – objasnio je Saša Janković, menadžer komercijale i logistike u kompaniji MOL Serbia.

Udruženje međunarodnih transporetra ima 880 članica i plan je da do kraja avgusta ugovor bude potpisan sa skoro svim pojedinčno. Po rečima Saše Jankovića, menadžera komercijale i logistike MOL Serbia, do sada u Srbiji niko nije bio u mogućnosti da dobije gorivo po konkretno definisanim i konkurentnim uslovima, što govori i činjenica da je u prvoj nedelji od potpisivanja ugovora 73 transportnih preduzeća potpisalo ugovor sa kompanijom MOL Serbia.

Vlasnici transportnih preduzeća prinuđeni su da štede na svemu kako bi sačuvali likvidnost preduzeća i omogućili normalno poslovanje. Potpisivanjem ugovora sa kompanijom MOL Serbia stekli su se uslovi da svaki član Udruženja dobije gorivo dokazanog, vrhunskog  kvaliteta i to u količinama koje su potrebne.

– Uzimanjem goriva po uslovima koje članovi Udruženja imaju sada za kartičnu kupovinu goriva na malo, trošak goriva se ravnomerno raspoređuje prema stvarnoj potrošnji i prevozniku je lakše da prati dinamiku plaćanja. Uz dobru cenu  –  kažu iz Udruženja međunarodnih transportera.