Nameštaj Dodić proširuje sopstvenu distribuciju u samostalnu transportnu delatnost – Uz TIMOCOM na putu ekspanzije i izvoza

Od 2009. godine TIMOCOM dozvoljava pristup svom sistemu i preduzećima iz proizvodnje i trgovine. Da je proširenje i na taj krug klijenata bilo korak u pravom pravcu, jasno pokazuje priča o uspehu klijenta Dodić d.o.o. iz Vranja. Uz pomoć TIMOCOM-a, proizvođač tapaciranog nameštaja proširio je svoje tržište na kupce iz zapadno evropskih zemalja i izgradio svoj drugi oslonac: transportne usluge.

Izbegavanje praznih vožnji, dodela suvišnih transporta i pronalaženje prevoznika za transport sopstvene robe – klijenti TIMOCOM-a imaju najmanje jednu od ove tri želje.

Srpskom proizvođaču nameštaja – firmi Dodić d.o.o. ispunjene su sve tri, otkad su 2016. godine postali deo mreže TIMOCOM-a. Porodično preduzeće osnovano 2003. godine doživljava sve veću popularnost i na taj način rastuću prodaju višestruko nagrađivanog tapaciranog nameštaja. Teritorija za isporuku se stalno povećava i uskoro će uključiti sve balkanske zemlje.

Rentabilne povratne vožnje i osvajanje tržišta zahvaljujući TIMOCOM-u

Kako bi se klijentima ponudila najbolja usluga, Dodić d.o.o. se od početka oslanja na sopstvenu distribuciju nameštaja, sopstvenim voznim parkom. Međutim, za preduzeće se ubrzo postavilo pitanje rentabilnosti, jer su se vozila nakon isporuke vraćala prazna u fabriku. Kako bi ostao veran sopstvenom kredu, Dodić je tražio rešenja za optimizaciju iskorišćenosti kapaciteta i susreo se sa mogućnostima nemačkog FreightTech preduzeća TIMOCOM.

Ubrzo postaje jasno da aplikacije TIMOCOM-a zadovoljavaju i druge potrebe proizvođača. Pored pronalaženja tereta u povratku, preduzeće vidi i mogućnost da sirovine za proizvodnju nameštaja, kao i viškove koji prevazilaze kapacitete sopstvenog voznog parka, transportuju drugi klijenti.

Dodić 2016. godine najzad potpisuje ugovor o korišćenju TIMOCOM-ovog sistema i tako postaje klijent porodičnog preduzeća koje počiva na istim premisama: bliskost sa klijentima, kvalitet na visokom nivou i optimizacija radnih procesa.

– Ozbiljan sistem sa proverenim međunarodnim klijentima, izvanredan korisnički interfejs i transport po primerenim cenama –  rezimira Igor Janjić, špediter, utiske preduzeća Dodic d.o.o. i dodaje:

– To je bio znak da počnemo rad kao transportno preduzeće i istovremeno kao isporučilac sopstvene robe na međunarodnom tržištu.

Sa TIMOCOM-om, Dodić etablira transport kao drugu delatnost preduzeća, a saradnja uskoro donosi plodove. Firma gradi sopstvenu mrežu prevoznika od preko 43.000 proverenih klijenata TIMOCOM-a i proširuje vozni park. On u međuvremenu broji 12 vozila, a 15 od 220 zaposlenih proizvođača nameštaja radi samo u transportnom sektoru.

Preduzeće Dodić odnedavno proizvodi nameštaj u hali površine 6.000 kvadratnih metara i uspelo je da proširi tržište i na nekoliko zapadno-evropskih zemalja.

– Razvijali smo se paralelno sa TIMOCOM-om –  kaže Bratislav Dodić, direktor i vlasnik firme.

Bili smo u stanju da optimizujemo svoje povratne vožnje, proširimo polje delatnosti na transportno tržište i povećamo broj svojih vozila. Uz balkanske zemlje, naš nameštaj sada je dostupan i kupcima u Austriji, Grčkoj, Švajcarskoj, Italiji, Rumuniji i Poljskoj, dodaje.

Hrabrost da se prihvati inovacija je spojila dva preduzeća.

– TIMOCOM koristimo svakog dana –  kaže Igor Janjić i uz pomoć aplikacije Tereti, neposredno pre zasluženog odlaska kući, brzo dodeljuje jedan transportni nalog.

Foto: TIMOCOM

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.