Otkazan sajam privrednih vozila „Beotruck 2014“

Međunarodni salon privrednih vozila „Beotruck 2014“, koji je trebalo da bude održan od 25. do 29. marta na Beogradskom sajmu prema kalendaru Evropske organizacije proizvođača drumskih vozila, otkazan je, saopštio je danas Beogradski sajam.

Uprkos velikim naporima na pripremi sajma privrednih vozila, posle sastanka sa predstavnicima vodećih svetskih proizvođača teških vozila, tradicionalnih i najvećih izlagača sajma, odlučeno je da ta manifestacija ne bude održana ove godine.

Usled veoma otežanih uslova poslovanja i plasmana privrednih vozila na našem i inostranom tržištu i nejasne perspektive tržišnih kretanja, predstavnici proizvođača, koji čine stožer te manifestacije, saglasili su se da se projektovani ciljevi sajamskog nastupa u tim okolnostima ne mogu ostvariti i odlučili da ne učestvuju, navedeno je u saopštenju.

S planovima o izmenjenom formatu Sajma privrednih vozila, na kome se predstavljaju proizvođači kamiona, autobusa, prikolica, priključnih i specijalnih vozila, delova i opreme, Beogradski sajam će javnost blagovremeno upoznati.