Počinje veliko testiranje – Kamioni BEZ VOZAČA prelaziće 4 granice i raditi u 4 luke

Na transportnom koridoru od Holandije do Norveške tokom oktobra počeće veliki projekat testiranja autonomnih teretnih vozila, bez prisustva „vozača iz predostrožnosti“ (safety driver). Kroz projekat MODI tokom 3,5 godine testiraće se njihov rad na ruti od Roterdama do Mosa. Kamioni od 40 tona će samostalno prelaziti 4 državne granice i demonstrirati rad u terminalima 4 različite luke, saopštila je evropska asocijacija dobavljača automobilske industrije CLEPA (European Association of Automotive Suppliers), jedan od učesnika.

U projektu učestvuje 29 partnera – industrijske organizacije, dobavljači vozila, logističke kompanije i udruženja, istraživačke organizacije, upravljači puteva, lokalne vlasti.

Automatizovani transport će značajno doprineti unapređenju evropskih transportnih i logističkih lanaca. Istraživački projekat MODI će učiniti značajne korake ka identifikovanju i prevazilaženju problema koji sprečavaju da se ovo ostvari, poručuju učesnici.

Navode da bi korišćenje takvih vozila moglo dovesti do mnogih pozitivnih efekata, kao što je bezbedniji i efikasniji transport svuda i za sve.

– Kada se govori o mobilnosti, sektor logistike je poseban zbog nedostatka vozača teških kamiona, pritiska da se smanje troškovi i visoke iskorišćenosti vozila u poređenju sa privatnim prevozom putnika. Dakle, profitabilnost – kao rezultat uporebe ovakvih vozila – za sektor logistike je vrlo verovatna – navodi CLEPA u saopštenju, dodajući da još uvek postoje mnoge prepreke koje treba prevazići pre uvođenja i pune primene.

Ove prepreke se odnose na zrelost same tehnologije, ali i na propise, harmonizaciju i društveno prihvatanje. One su naročito izražene kada je reč o transportu preko graničnih prelaza.

Za pokazne aktivnosti u okviru projekta MODI izabran je transportni koridor od Holandije do Norveške. Holandija, Nemačka, Danska, Švedska i Norveška su među evropskim zemljama za koje se očekuje da će biti prve koje će implementirati potpuno automatizovana vozila.

Projekat se sastoji od pet slučajeva upotrebe, od kojih svaki opisuje deo logističkog lanca. On identifikuje šta je potrebno za nivo automatizovane vožnje bez ljudske interakcije (poznat kao SAE nivo 4), a šta još nije moguće. Učesnici će se fokusirati na razumevanje i prevazilaženje regulatornih barijera i nedostataka infrastrukture na javnim autoputevima. Kada je reč o terminalima, demonstriraće se rad u lukama u Roterdamu, Hamburgu, Geteborgu i Mosu, a terminali će analizirati izazove kao što su kontrola pristupa, koordinacija sa vozilima, utovar/istovar i primopredaja iz javnih u ograničena područja itd.

Osim demonstracija, MODI pruža detaljne poslovne modele za sektor logistike, pokazujući da CCAM vozila mogu dovesti do većeg profita, posebno kada se vozi na koordinisan način.

Izvor: CLEPA

Pilot-projekat najvećim delom finansira Evropska komisija kroz program Horizont Europe, u okviru kojeg je dodeljen grant od 23 miliona evra (ukupan budžet od oko 28 miliona evra), navodi se u saopštenju CLEPA asocijacije.