Ponovo odobren prolaz ruskih i ukrajinskih kamiona između dve zemlje

Kijev i Moskva postigli su dogovor koji omogućuje da se ruski i ukrajinski kamioni, koji od prošle nedelje stoje na granici dve zemlje, mogu vratiti kući, saopšteno je u utorak iz ukrajinskog ministarstva infrastrukture.

Ukrajina je „postigla dogovor koji omogućuje da se ukrajinski kamioni koji su bili blokirani na ruskoj teritoriji, mogu slobodno vratiti. Zauzvrat, ukrajinska strana dopušta prolaz preko svoje teritorije ruskim kamionima koji čekaju povratak kući“, navodi ukrajinsko ministarstvo infrastrukture u svom saopštenju.

Dogovor važi od 16. do 25. februara, dodaje ministarstvo, navodeći da „više od 600 ukrajinskih vozila stoji na ruskoj teritoriji i na teritoriji azijskih zemalja na ruskoj granici“.

–    Isto tako, šestotinjak ruskih vozila moći će se vratiti u Rusiju iz zemalja Europske unije – dodaje se u saopštenju. Rusko ministarstvo saobraćaja potvrdilo je taj dogovor, dodajući u saopštenju da je „ruska strana spremna izmeniti svoje protivmere ako se prekine blokada ruskih prevoznika u Ukrajini“.