Potpisan sporazum o drumskom prevozu putnika i stvari između Srbije i Mađarske

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović potpisala je danas sa ministrom za nacionalni razvoj Mađarske Miklošem Šestakom Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o drumskom prevozu putnika i tranzitu preko njihovih teritorija.

Na bilateralnom sastanku koji je prethodio zajedničkoj sednici Vlada Srbije i Mađarske bilo je reči i o realizaciji projekta železničke pruge Beograd- Budimpešta.

Mihajlović je istakla da je potpisivanje ovog sporazuma put ka liberalizaciji u sektoru drumskog saobraćaja i izrazila zadovoljstvo zbog toga što Srbija i Mađarska zajednički rade na velikom broju projekata.

Kada je reč o železničkoj pruzi Beograd- Budimpešta, potpredsednik Mihajlović i ministar Šestak razgovarali su o modelima finansiranja projekta i dogovorili da se u narednom periodu intenzivira komunikacija između stručnih timova dva Ministarstva, kako bi se što pre predstavio akcioni plan za realizaciju ovog važnog međudržavnog, infrastrukturnog projekta.