Švajcarska ulaže 270 miliona evra za prebacivanje tereta sa druma na železnicu

Da bi se pozabavila gužvama na putevima i ispunila klimatske ciljeve, švajcarska vlada je predstavila sveobuhvatan paket za jačanje železničkog teretnog saobraćaja. Plan, vredan stotine miliona franaka, kombinuje direktnu finansijsku podršku sa reformskim inicijativama za promovisanje digitalizacije u različitim oblastima.

– Ako ništa ne učinimo, sve više i više tereta će biti prebačeno na puteve, što će dovesti do blokade saobraćajnica i ugrožavanja naših klimatskih ciljeva – rekao je ministar saobraćaja te zemlje Albert Rosti za švajcarsku novinsku agenciju SDA. On je dodao da sadašnji udeo od 40 odsto železničkog tereta jednostavno nije dovoljno dobar, pa je vlada morala da preduzme odlučne mere.

Kamen temeljac plana je ciljani pristup revitalizaciji saobraćaja sa jednim vagonom ( single wagonload traffic), kritičnog ali i finansijski problematičnog segmenta. Sa 260 miliona švajcarskih franaka (više od 278 miliona evra) namenjenih za prve četiri godine, vlada ima za cilj da obezbedi privremenu podršku koja bi mogla da bude produžena do osam godina.

Planirani su dodatni, tekući doprinosi za pokrivanje troškova pretovara i nedovoljnih povratnih tura kako bi se osigurala održivost ove vitalne usluge.

Ali paket ide dalje od trenutne finansijske podrške. Da bi se promovisala digitalizacija, plan podstiče povećanu automatizaciju železničkog teretnog saobraćaja.

Od automatskih spojnica i kočnica do optimizovane dokumentacije, cilj je da se pojednostavi rad i poveća efikasnost. U tom cilju, švajcarska vlada obećava jednokratnu investiciju od 180 miliona švajcarskih franaka (oko 192,5 miliona evra) za opremanje vagona i lokomotiva najnovijom tehnologijom. Vlada radi i sa Austrijom i Nemačkom na digitalnoj nadogradnji na celom kontinentu.

Takođe, plan ima za cilj uspostavljanje pravnog okvira za promociju pogona bez fosilnih goriva u lokomotivama i ranžirnim stanicama, otvarajući put čistijem i održivijem teretnom transportu.

Intermodal je još jedan ključni fokus, pri čemu se vlada obavezala da će podržati infrastrukturu teretne luke na Rajni, promovišući bolju integraciju kopnenog i vodnog saobraćaja.

Izvor: trans.info