Nastavak investicija “Emil Frey” grupe u Hrvatskoj – Najavljena izgradnja servisa za privredna vozila u Zagrebu

Foto: agrokor.hr
Foto: agrokor.hr

U sedištu “Agrokor” koncerna u Zagrebu Walter Frey, predsednik švajcarske “Emil Frey” grupe, Peter Alexander Trettin, predsednik nemačkog koncerna “Daimler AG” za region centralne i istočne Evrope, Azije i Afrike, kao i Ivica Todorić, predsednik “Agrokor” koncerna,  28. novembra 2014. godine su predstavili saradnju na području servisiranja privrednog voznog parka svih kompanija u sastavu “Agrokora”.

Najavljena saradnja, koja započinje 1. januara 2015, temeljiće se na investicijama koje “Emil Frey” grupa planira u regionu, a koje su već započete njihovim preuzimanjem zastupništva za “Daimler AG” u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, kao i potpisivanjem ugovora o saradnji i preuzimanju servisa privrednih vozila s timom od 40 ljudi od “Agrokorove” kompanije “Jamnica” u Hrvatskoj.

Na temelju saradnje s kompanijama u sastavu “Agrokora”, u istočnom se delu Zagreba planira greenfield investicija u novi servis za privredna vozila, koja će biti dovršena u roku od dve godine.

“Emil Frey” grupa prisutna je u regionu od oktobra 2013. kad je postala generalni distributer za “Daimler AG” u Hrvatskoj gde putem kompanija “Star Import”  i “Emil Frey Auto Centar”  uvozi i distribuira brendove “Mercedes Benz”, “Smart”, “Evobus” i “Fuso”. Od februara  2014. godine takođe je kao generalni distributer prisutna  i na tržištima Srbije i Crne Gore.