Izvoz pića – Fruvita osvaja tržište Rusije

fruvita_051116Kompanija “Fruvita” potvrdila je status lidera sveže ceđenih sokova sklapanjem ugovora sa ruskim partnerom “Aviation Studio” iz  Moskve,  koji će na police ruskih marketa distributirati “Fruvita Premium NFC” sokove, nastale isključivo ceđenjem najkvalitetnijih plodova voća  iz Srbije.

Prve količine “Fruvita Premium NFC” sokova, stigle su u Rusiju čime je otpočela realizacija saradnje i očekuje se pozicioniranje u većim trgovinskim lancima kao što su „Tvoj dom“, „Azbuka ukusa“ i mnogi drugi.

Planiran izvoz na rusko tržište za prvu godinu poslovanja je 800.000 litara, dok se ukupna ugovorena realizacija u naredne tri godine kreće u vrednosti od oko 5 mil EUR.

Kompanija “Fruvita”, od trenutka pojavljivanja na tržištu Srbije uspešno posluje u segmentu proizvođača negaziranih pića, a postala je prepoznatljiva po svojim sveže ceđenim sokovima (NFC sokovi). Llidersku poziciju u NFC sokovima ojačala je nagradama na prestižnom Međunarodnom sajmu prehrane Prodexpo 2014. godine u Moskvi.