“Delta DMD” počela izgradnju logističkog centra u Staroj Pazovi – Na jesen kreće i “Eyemaxx”

Miroslav Mišković i Đorđe Radinović
Miroslav Mišković i Đorđe Radinović

Kamen temeljac novog “Deltin”-og distributivnog centra postavljen je danas u industrijskoj zoni opštine Stara Pazova.  Kamen temeljac postavilil su predsednik “Delta Holdinga” Miroslav Mišković i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Novi centar je investicija kompanije “Delta Real Estate”, ukupne vrednosti 10,2 mil EUR. Završetak izgradnje planiran je za januar 2015. godine, kada će centar postati deo “Delta Transportnog Sistema”, kompanije u sastavu Delta Holdinga, koja se bavi pružanjem logističko-transportnih usluga.

Centar, koji je projektovao “North Engineering” se nalazi na parceli površine 10 hektara. U prvoj fazi imaće površinu 20.370 kvadratnih metara, sa mogućnošću da se u drugoj fazi izgradi još 14.500m2 skladišnog prostora.

Smešten na lokaciji koja povezuje ključne putne pravce, distributivno-logistički centar imaće 26.000 paletnih mesta različitih temperaturnih sistema (od -20 do +25ºC). Zahvaljujući mogućnosti da prihvati i distribuira više od 3.000 paleta robe na dan, opsluživaće svakog dana mrežu od 15.000 kupaca širom Srbije. “Delta Transportni Sistem” je jedna od vodećih kompanija u oblasti domaćeg transporta robe široke potrošnje, sa flotom od preko 500 vozila i radnim kapacitetom od 3.000 isporuka dnevno.

delta_dmd_140514Poslovanje DTS obuhvata domaći i međunarodni transport, skladištenje, špediciju, modnu logistiku, prevoz merkantilne robe. DTS pruža usluge renomiranim klijentima među kojima su i: “Delhaize”, “Idea”, “Metro”, “Adidas”, “Coca Cola”, “Al Hokair”, “Sportina”, “Nectar”, “Forma Ideale”, “Lesaffre” i drugi.

Đorđe Radinović kazao je kako je veoma zadovoljan što domaća kompanija ulaže u Staru Pazovu, u kojoj je već veliki broj stranih investitora.

On je naglasio da je industrijska zona, površine 300 hektara, u kojoj će biti “Deltin” objekat, namenjena za distributivne i logističke centre. Tu će biti i centar kompanije “Delhaize”, a na jesen izgradnju počinje i austrijska kompanija “Eyemaxx”.