(VIDEO) IPB izgradio novi objekat u Šimanovcima – Ključevi predati kompaniji “Milšped”

(Foto: vojvodina.gov.rs)
(Foto: vojvodina.gov.rs)

Kompanija “Industrijski park Beograd” (IPB) otvorila je u Šimanovcima u sredu, 14. septembra 2016. godine, novu poslovnu halu površine 11.350 m2.

Direktori IPB-a Stevan Rogić i Vukan Lainović simbolično su ključeve završene hale predali direktoru “Milšpeda” Nikoli Todoroviću, jer je ta kompanija zakupila novi objekat, kao i onaj izgrađen pre dve godine.

Vrednost investicije u izgradnju poslovne hale, odnosno logističko-distributivnog centra, iznosi 4,5 mil EUR.

Stevan Rogić je prilikom otvaranja rekao da je ta kompanija u predviđenom roku završila izgradnju dva industrijska objekta, a najavio je da će za nekoliko dana početi i izgradnja trećeg.

– Svojim poslovnim partnerima Industrijski park Beograd nudi i daje logističku podršku, partnerstvo u poslu, proizvodni prostor, cargo-distributivni centar… – izjavili su prilikom otvaranja novog IPB 2 objekta direktori Industrijkog parka Beograd, Vukajlo Lainović i Stevan Rogić.

(Foto: vojvodina.gov,rs)
(Foto: vojvodina.gov,rs)

Čast da svečano otvori objekat IPB 2 imao je predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

Industrijski park Beograd je mešovita slovenačko-srpska kompanija osnovana 2007. godine u Šimanovcima, opština Pećinci. U  2007. godini su kupili 180 ha poljoprivrednog zemljišta,  Arhitektonski fakultet  u Beogradu je uradio Plan detaljne regulacije, izvršena je prenamena zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko, čime su stvoreni uslovi za proglašenje i formiranje Industrijske zone. Uređeno je 5 km saobraćajnice od magistralnog glavnog puta prema Staroj Pazovi do IPB, postavljene su 2 trafostanice i kabal od 8 megavata za snabdavanje električnom energijom.

ipb_4_150916Investiranje i gradnju ovog logističko-distributivnog centra, IPB kompanija je ralizovala u saradnji sa domaćim preduzećima, primenjujući savremeni inženjering projektovanja, gradnje, razvoja  i primene najsavremnijih tehnologija, u cilju izgradnje najmodernijeg logističko-distributivnog, proizvodnog  i poslovnog centra u Jugoistočnoj Evropi.

Planovi IPB-a su da u oktobru ove godine započne sa investiranjemu izgradnju objekta br.3, a nakon toga sledi nastavak razvoja cele industrijske zone.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=u9V4tEgNlQg” width=”560″ height=”315″]