Prevrnuo se rečni teretni brod kod Donjeg Milanovca

recni_transport_160314Na Dunavu kod Donjeg Milanovca prevrnuo se rečni teretni brod dužine 80 metara, javlja dopisnik RTS-a. Na brodu su se u trenutku prevrtanja nalazile dve osobe, koje su uspele da se spasu.

Noćas je na tom području košava duvala oko 60 kilometara na čas, a u MUP-u su za RTS rekli da je do nesreće najverovatnije došlo upravo zbog vetra.

Teretni brod “Beograd dva”, dužine 80 metara prevrnuo se oko devet časova na Dunavu, a u udesu nema povređenih jer su članovi posade na vreme napustili brod, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na brodu su se u trenutku prevrtanja nalazile dve osobe, koje su dale izjavu u policijskoj stanici u Donjem Milanovcu. Do nesreće je došlo oko 100 metara nizvodno od pristana u Donjem Milanovcu. Ronioci će u toku dana privezati plovilo za obalu.

I ovaj brod se nalazi u vlasništvu preduzeća “Ivan Milutinović” kao i brod koji se prevrnuo u Smederevu. Predstavnici Lučke kapetanije i inspekcije bezbednosti plovidbe vrše uviđaj. U saopštenju Ministarstva se podseća da je već dva dana na snazi upozorenje lučke kapetanije brodarstvima da je potrebna veća pažnja prilikom plovidbe zbog jakih udara vetra, naročito kod Velikog Gradišta, kao i zbog drveća koje pluta od ušća Save u Dunav u pravcu Đerdapa, prenosi RTS.